Održana redovna Skupština Fudbalskog kluba Sarajevo

U Sarajevu je dana 03.06.2015. godine održana redovna, godišnja sjednica Skupštine Udruženja Fudbalski Klub “Sarajevo”, na kojoj su prezentovani i usvojeni izvještaji o radu Nadzornog i Upravnog odbora FK Sarajevo, kao i finansijski izvještaji za 2014. godinu.

Šampionskom sjednicom predsjedavao je g. Maid Delić, predsjednik Skupštine FK Sarajevo, koji je prisutne pozdravio i na samom početku čestitao svima na osvojenom prvom mjestu BH Telecom Premijer Lige BiH za sezonu 2014./15.

“Ujedno se želim u ime svih iz FK Sarajevo zahvaliti g. Vincentu Tanu na povjerenju, podršci i pomoći koju nam pruža od kraja 2013. godine. Vjerujem da je i on sretan sa dva trofeja u dvije sezone.“, rekao je u svom uvodnom izlaganju predsjednik Skupštine FK Sarajevo g. Maid Delić.

“Nadzorni odbor FK Sarajevo je održao tri sjednice od posljednje Skupštine. Klub posluje u skladu sa zakonskim aktima i važećim normama u BiH, a s ponosom možemo konstatovati da rukovodstvu Kluba na čelu sa gospodinom Dinom Selimovićem i Upravnom odboru na čelu sa gospodinom Edisom Kusturicom dajemo punu podršku u budućem radu.”, spomenuo je, između ostalog, u svom izvještaju predsjednik Nadzornog odbora FK Sarajevo g. Alen Hujić.

Upravni odbor je od početka 2014. godine održao ukupno 19 radnih sjednica, kojima je predsjedavao g. Edis Kusturica.

“Mogu konstatirati da su članovi Upravnog Odbora FK Sarajevo veoma posvećeni Klubu i aktivnostima koje Klub provodi.”, riječi su predsjednika Edisa Kusturice, koji je dodao:

“Želim da istaknem da će 2015. godina biti godina snažnog pozicioniranja FK Sarajevo. Ja je lično ponekad nazovem i istorijskom godinom za FK Sarajevo. Krajem ljeta imaćemo priliku da otvorimo moderan trening kamp FK Sarajevo. Želimo definitivno da afirmišemo našu Akademiju koja iz dana u dan postaje regionalno interesantna, a naša stalna želja je da igrači iz naše Akademije budu okosnica prvog tima.”

Usvojen je i prijedlog o formiranju organizacionog odbora, koji će biti zadužen za osmišljavanje i obilježavanje 2016. godine, kao godine u kojoj će FK Sarajevo obilježiti značajan jubilej – 70 godina postojanja.

Scroll to Top