Novi igrači za 1 mjesto na tabeli

Danas je u prostorijama našeg kluba upriličena svečana ceremonija predstavljanja novih igrača. Pojačanja za narednu sezonu su Adnan Hodžić, Amar Kadić i Raul De Gracia. Menađment kluba, kao i trener Faruk Dedić, ističu da su izuzetno zadovoljni novim igračima, za koje smatraju da posjeduju neophodan kvalitet i da će biti istinska pojačanja u napadu na titulu prvaka Prve lige Federacije, te samim tim i napadom na Premijer Ligu Bosne i Hercegovine.

Ugovore je u ime kluba potpisao Nermin Kadrić – Buco, koji nije skrivao zadovoljstvo sa prinovama: „Mislim da smo napravili fantastičan posao kada je u pitanju prelazni rok. Sva trojica novih igrača su ciljana pojačanja i mislim da će nam biti od koristi u napdau na titulu. Vrijedi istači, da su Adnan Hodžić i Amar Kadić, igrači koji su uveć nastupali u dresu Bosne, te su se brzo uklopili u ekipu. Što se tiče Raula De Gracie, stručni štab je bio zadovoljan pokazanim, pa smo odlučili da ga zadržimo. On je igrač koji bi mogao biti iznenađenje u novoj polusezoni.“

Oduševljenje potpisom nije krio ni Adna Hodžić, poznatiji kao Zamer: „Nako lijepog perioda koje sam proveo u Mladosti iz Doboj Kaknja, odlučio sam da je vrijeme da se vratim u matični klub, u nadi da ću biti od pomoći u borbi za Premijer Ligu. Od mog zadnjeg nastupa za Bosnu igrački se nije promijenilo mnogo, tako da sam siguran da ćemo u kratkom vremenu ponovo disati kao jedan.“
„Smatram da je ova ekipa Bosne „zrela“ za Premijer Ligu, tako da nisam imao dilemu da li da se vratim ili ne. Momke vrlo dobro poznajem i siguran sam da ćemo nakon priprema u Mostaru biti spremni za napornu sezonu.“ – istakao je Amar Kadić, pojačanje u defanzivnom redu.
Još jedna prinova u dresu Bosne je Raul de Gracia, koji dolazi iz Paname: „Izuzetno mi je drago što sam stigao u Bosnu i Hercegovinu. Smatram da je Nogometni Klub „Bosna“ Visoko idealna prilika da dokažem svoju vrijednost u Evropi. Momci iz kluba su me prihvatili na najbolji mogući način, a i ja se trudi da „popkupim“ što više novih riječi, kako bi olakšao sebi komunikaciju. Jedina stvar koja me je iznenadila je snijeg, kod nas nema snijega.“ – Istakao je vidno raspoloženi Raul.
Inače, u narednom periodu će svi igrači, iz prethodne polusezone, potpisati nove ugovore, čime UO NK „Bosna“ Visoko jasno daje znake da naredne sezone žele gledati Premijer Ligu u Visokom.


#BudiBosna #Jedan Klub #JedanGrad #AdnanHodzic #Zamer #AmarKadic #RaulDeGracia #NKBosna #Visoko

Scroll to Top