NK Bosna u nastavak sezone ulazi sa šest pojačanja

Mensur Džaviti

U skladu sa novom politikom kluba i prioritetima razvoja domaćeg igračkog kadra novi šef stručnog štaba NK Bosna Mensur Džaviti je od imenovanja i početka priprema intezivno razgovarao sa igračima koji su ponikli i visočkoj školi fudbala a koji su iz raznoraznih razloga napuštali klub. Naravno svjesni činjenici da Visoko nije sredina u kojoj se rađaju talenti svakog dana i za svaku poziciju tako se razgovaralo i sa nekim igračima koji igraju na pozicijama gdje je ekipa deficitarna. S tim u vezi pripremama kluba priključilo se za sada šest novih igrača.

– Razgovarao sam sa velikim brojem igrača iz naše škole koji danas igraju od Kantonalne do Premijer lige, mnoge od njih sam i trenirao dok sam bio trener omladinskih selekcija do 2018.godine. Mnogi od njih su bili razočarani odnosom kluba prema njima pa su zbog toga odlazili, neki se nisu slagali s tim da igrači sa strane uvijek imaju prednost u odnosu na visočku djecu, a neki su u međuvremenu i prestali sa aktivnim igranjem fudbala upravo iz navedenih razloga. Međutim uspjeli smo do ovog trenutka realizovati dogovore sa Zukić Tarikom, Mahmić Malikom, Delić Malikom, Hasandić Eldarom, Uzunalić Almedinom, a to je i igrač koji nije iz naše škole Kurevija Loris, inače brat Marsela Kurevije koji je također prethodnih sezona nosio dres Bosne. Ekipi se pridružio i Tarik Kareem koji je američki državljanin nigerijskog porijekla, a koji je također prošle sezone nosio dres Bosne. I dalje je naš fokus na domaćim igračima na koje računamo u prvom timu i kad bude prilika i ako se neki igrač bude isticao posebno dobit će priliku nebitno da li je kadet ili junior. Tako smo se dogovorili, a gledajući naš omladinski pogon imamo i razloga da vjerujemo u kvalitet onoga što proizvodi naša škola fudbala – rekao je za klupski sajt trener Mensur Džaviti.

NK Bosna će u subotu (17.02.) na pomoćnom terenu stadiona Luke odigrati i prvu prijateljsku utakmicu, a protivnik je FK Rudar Breza. Utakmica počinje u 13:30sati.

NK Bosna

Scroll to Top