NK Bosna predstavila 12 novih igrača – čitava nova ekipa pojačala redove visočkog kluba


U prostorijama Nogometnog kluba Bosna, na Gradskom stadionu Luke u Visokom, danas je održana press konferencija, na kojoj je čelništvo visočkog nogometnog kolektiva predstavilo pojačanja. U narednu sezonu, pored standardnih igrača koji su nosili dres visočkog kluba i protekle godine, Bosna će ući sa 12 novi igrača, što čini čitavu jednu novu ekipu.

Ovom prilikom u ime uprave kluba govorio je Nermin Kadrić – Buco, član uprave kluba i jedan od najvećih sponzora ovog kluba, koji je kazao nešto više o novim igračima i pripremama kluba za narednu sezonu.

Bosna ulazi u ovu sezonu znatno ojačana, igrački i finansijski, na što smo posebno ponosni, te smatram da ćemo do početka sezone biti potpuno spremni da odigramo kvalitetno sezonu pred nama. Očekuje potpunu angažovanost, ozbiljnost i doprinos, kako članova uprave, tako i trenera, igrača, ali se nadam i većoj posjećenosti publike, koja nas je uvijek podržavala u našem naumu.” – kazao je ovom prilikom Kadrić, koji je pozvao i druge privrednike koji rade na području općine Visoko da podrže priču zvanu NK Bosna Visoko, kako bi ovaj klub uspio ostvariti neke historijske rezultate.

Ovom prilikom predstavljena su i sva pojačanja, koja će u budućnosti nastupati u redovima NK Bosna, i to: Predrag Papaz (Slavija) štoper, Belmin Čehajić (Rudar) vezni i krilni napadač, Ibrahim Hrvat (Mladost DK) desni bočni, Fahrudin Kovač (Metalleghe BSI) napadač, Damir Beširević (Bosna Sema) desni bočni, Adis Goralija (Rudar) štoper, Malik Mahmić (NK Bosna – povratak u aktivnu karijeru) vezni, Adnan Hrelja (Mlados DK – posudba) lijevi bočni i lijevi vezni, Idriz Džafić (Rudar) centralni vezni, Amar Bučuk (Olimpic) lijevi bočni i lijevi vezni, Denis Cana (Sigma Olomuc) vezni i Almir Čubara (FK Željezničar) štoper.

Cana: Sretan sam što sam se vratio u Bosnu

Kao najveće pojačanje pred narednu sezonu prije nekoliko dana javnosti je predstavljen Denis Cana, igrač koji je karijeru počeo u redovima NK Bosna Visoko, a koji je dugo igrao van BiH, tačnije u češkoj Sigmi Olomuc. Cana je također predstavljen na današnjoj press konferenciji, prilikom čega je govorio o svom zadovoljstvu ovim transferom

“Već dugo godina sam odsutan od kuće, mnoge stvari sam zapostavio zarad sportske karijere, te kada mi se desila povreda koju sam hvala Bogu prebrodio, sa malo drugačijim razmišljanjima vratio sam se u Visoko. Sretan sam što sam se vratio u Bosnu, to je bila moja želja od početka i drago mi je vratiti se u moj klub, gdje sam napravio prve korake.”

Pored Cane, ovom prilikom o pripremama i predstojećoj sezoni u Prvoj ligi Federacije BiH govorio je i kapiten visočkog kluba, Amar Čabaravdić.
“Budući da su pripreme pri kraju i da smo nadomak nove sezone, mogu reći da smo imali odlične uslove da se što bolje pripremimo za narednu sezonu. Imamo sjajnu ekipu i mislim da ćemo se boriti za ulazak u Premijer ligu. Čestitam upravi kluba na sjajnom poslu i nadam se da će i drugi podržati naše ciljeve.”

Kadrić: Imperativ nam je bolja igra!

Na samom kraju press konferencije o nekim aktuelnim pitanjima u vezi sa klubom govorio je ponovo Nermin Kadrić, koji je komentirao ugovor o prijateljstvu i saradnji sa FK Sarajevom.

“Ugovor između NK Bosna i FK Sarajevo je validan i on je uvijek otvoren, ali u ovom prelaznom roku Sarajevo nije imalo adekvatnih igrača koji bi mogli dobiti priliku kod nas da igraju, te je to osnovni razlog zašto nemamo igrača iz FK Sarajevo.” – kazao je Kadrić, završivši press konferenciju pojašnjavanjem ambicija kluba u narednoj sezoni:

“Prvo mjesto i Premijer liga nam nisu imperativ. Želimo igrati bolje, jer smo prošle godine nadajući se borbi za opstanak ustvari završili u vrhu tabele, što nam je bio dodatni motiv da u ovoj sezoni budemo jači u svakom smislu. Nećemo forsirati ulazak u Premijer ligu, ali ako i kada se to desi razmišljat ćemo o tome.”

www.visoko.co.ba

 

 

 

Scroll to Top