(FOTO / VIDEO) NK Bosna i Glamur Dizajn predstavljaju nove dresove visočkog kluba

Adis Sadiković (Glamur Dizajn), Adnan Jašarspahić (Član UO NK Bosna), Emir Bijedić (Predsjednik NK Bosna)

Nogometaši Bosne u narednoj utakmici protiv Rudara iz Breze nastupit će u još jednoj novoj garnituri dresova koji su dio sponzorske i poslovne saradnje između između visočkog kluba i firme Glamur Dizajn.

Predsjednik NK Bosna Emir Bijedić i član Upravnog odbora Adnan Jašarspahić tim povodom boravili su u fabrici gdje je u toku proizvodnja dresova i gdje su se sastali sa vlasnikom fabrike Adisom Sadikovićem sa kojim su dogovorili i buduću saradnju vezano za izgled nogometaša Bosne kako na terenu tako i izvan njega.


– Više nego sam zadovoljan onim što sam vidio u ovoj fabrici, posebno načinom proizvodnje i vrhunskim materijalima od kojih se pravi nova oprema za NK Bosna. Mi idemo korak po korak i prioritet je klub u odnosu na sve ostalo, a posebno u odnosu na one koji sebe i svoje interese stavljaju ispred kluba. Bosna jeste i mora biti iznad toga. Ovoj sjajnoj visočkoj djeci mi prvo moramo obezbjediti osnovna sredstva za treniranje i odigravanje utakmica, a to je oprema, a bili smo suočeni pred prvu utakmicu da nemamo dresova. Mislim da smo u firmi Glamur Dizajn našli dobrog partnera i već smo naručili opremu kakvu klub našeg renomea i zaslužuje – izjavio je nakon posjete fabrici Emir Bijedić, predsjednik NK Bosna.

Glamur Dizajn ima ozbiljnu referentnu listu klijenata sa kojima radi, a najpoznatiji je svakako bend Dubioza Kolektiv koji širom planete nastupa u odjevnim predmetima koji nastaju u tekstilnoj firmi Adisa Sadikovića.

– Dubioza Kolektiv i njihov član, a naš javno deklarisani navijač Brano Jakubović, inače Adisov i moj prijatelj su kumovali ovoj saradnji. Mi smo se od samog početka opredijelili da stvaramo klub, stvaramo nadu, stvaramo budućnost, stvaramo nezavisnost i slobodu, pravimo rezultate na putu povratka u dane ponosa i slave sa jasnom porukom da je NK Bosna iznad svakog pojedinca. Naravno dobra i kvalitetna oprema ne garantuje pobjede i bodove. Međutim ova, kako ih od milja zovemo zbog njihovih godina i porijekla, “visočka djeca”, nemaju poraza od 14.10.2023.godine odnosno u zadnjih deset odigranih utakmica zaredom. Zato je red da imaju i opremu kakvu njihovi rezultati i borba na terenu zaslužuju – rekao je član Upravnog odbora Adnan Jašarspahić.

NK Bosna je već ranije uspostavila saradnju sa firmom Glamur Dizajn koja radi kompletnu opremu za omladinske selekcija kluba počev od selekcije pjetlića pa do juniora.

Sutra (17.04.) na stadionu Luke od 17:00sati NK Bosna u okviru 21.kola Druge lige Centar dočekuje ekipu FK Rudar Breza. Ulaz za sve domaće utakmice NK Bosna je slobodan.

NK Bosna

Scroll to Top