Almin Buza u timu kola

Odlična igra, dva pogotka na gostovanju u Nemili u 20.kolu Druge lige Centar rezultirali su da po peti put zaredom NK Bosna ima svog igrača u timu kola. Ovoga puta to je Almin Buza.

Buza je bio strijelac za 2:1 i 3:2 uz još dvije prilike koje je vrhunskim odbranama spriječio da budu pogodak golman domaćih. Na kraju i prekršaj nad ovim igračem nakon kojeg je Bosna izjednačila u posljednjoj minuti susreta dali su mu epitet najboljeg na utakmici, a što nije prošlo nezapaženo kod administratora FB Pagea Druga liga Centar.

Almin Buza je u prvih pet kola bio standardan u svim utakmicama, postigao je gol i u Vogošći protiv FK UNIS-a te upisao i dvije asistencije. Podsjećamo da od početka drugog dijela sezone u kojoj nema poraza Bosna nakon svakog kola ima nekog od igrača među jedanaest najboljih pa su tako Zukić, Hindija, Seferović (dva puta) i sada Buza bili među najboljim. Uz sve to trener Džaviti nakon utakmice u Vogošći je bio proglašen za najboljeg trenera 16.kola.

NK Bosna već sutra (srijeda, 17.04.) igra narednu utakmicu u okviru 21.kola na Gradskom stadionu Luke od 17:00sati, a protivnik je ekipa Rudara iz Breze.

 

NK Bosna / Visoko.co.ba

Scroll to Top