Najava: Bosna protiv ekipe iz Novog Travnika traži potvrdu odlične forme

Nakon što su naši momci u prethodnom kolu donijeli puni plijen iz Goražda, u sklopu 18. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, Nogometni klub Bosna će u subotu, 19. marta, dočekati na svom terenu predposljenju ekipu na tabeli NK Novi Travnik iz istoimene općine.

NK Bosna kao domaćin nadolazeće ligaške utakmice poslije 17 odigranih kola nalazi se na visokom 5. mjestu sa 26 osvojenih bodova, što je 9 manje od prvoplasirane ekipe Metalleghe BSI. Naša ekipa je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigla 20 golova, dok su golmani Bosne loptu iz mreže vadili 13 puta.

Ekipa NK Novi Travnik je do sada ostvarila učinak od tri domaće pobjede, pet neriješenih rezultata, te devet poraza, uz gol razliku od 22 postignuta i 28 primljenih golova. Iako je u prvom dijelu prvenstva ekipa NK Novi Travnik zabilježila pobjedu na svom terenu protiv naše ekipe, te će svakako tražiti priliku da se spasi od dna tabele i neče se predati unaprijed, statistika i bodovni saldo govore u korist NK Bosna, te se iskreno nadamo da će naši momci to i da potvrde.

Ono što će svakako biti hendikep u narednoj utakmici jeste izostanak suspendovanih stopera Hasanhodžić Emraha i Jaganjac Vedada, te eventualno Frljak Ahmeta koji je ovu utakmicu propustio radi ozljede. Nakon što je odslužio suspenziju u ekipu se vraća veznjak Amar Prutina.

AKUMULACIJA KARTONA

SUSPENZIJE

 

NA UTAKMICU 18 KOLA SVOJ DOLAZAK U VEĆEM BROJU SU NAJAVILI I POPULARNI DEMONI, OVOM PRILIKOM IM SE ZAHVALJUJEMO NA PODRŠCI.

image

UTAKMICA SE IGRA NA “GRADSKOM STADIONU LUKE” VISOKO

U SUBOTU, 19.03.2016 GODINE

SA POČETKOM U 15:00

 

 

Scroll to Top