Mensur Džaviti: Vjerujem u ove momke i vjerujem u pozitivan rezultat u Vogošći

Mensur Džaviti, šef stručnog štaba NK Bosna

Nogometaši Bosne otvaraju proljetni dio prvenstva Druge lige Centar gostovanjem u Vogošći kod ekipe FK UNIS koja je u prvom dijelu sezone slavila u Visokom sa ubjedljivih 0:4 i koja je nakon prvog dijela na trećem mjestu sa 29 osvojenih bodova, što je sedam više od sedmoplasirane Bosne. Nakon posljednjeg treninga pred ovo gostovanje trener Mensur Džaviti je dao i izjavu u kojoj je istakao da Bosna ima mladu ekipu sastavljeno od domaćih, visočkih igrača i da u Vogošću ne ide sa bijelom zastavom, nego naprotiv rasterećeno i sa željom za nadigravanjem i bodovima.

 

“Iza nas je mjesec i pol rada, odigrali smo pet prijateljskih utakmica i spremni dočekujemo nastavak prvenstva u kojem u prvom kolu gostujemo UNIS-u iz Vogošće. Što se tiče igračkog kadra i samih priprema mogu da budem zadovoljan i odzivom iako je pred nstavak prvenstva gotovo pa cijeli tim promijenjen, vratili smo neke igrače koji su ponikli u Bosni, tako da je prvi tim u najvećem dijelu sastavljen od domaćih igrača i na ovom prvom gostovanju odmah ćemo i vidjeti koliko možemo sa takvom politikom kluba da radimo i u budućnosti. Lično ja vjerujemo da ovi momci zaslužuju dres NK Bosna, vjerujem u njih i vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat.

Na posljednjem treningu pred ovo gostovanje ja sam u svlačionici rekao igračima da oni koji ne misle da ostave srce na terenu i ne razmišljaju o pozitivnom rezultatu ne treba s nama da idu na ovo gostovanje. Ja opet ponavljam da vjerujem u ove igrače, istina je da smo u prvom dijelu sezone u Visokom doživjeli težak poraz na našem stadionu (0:4), međutim ovi igrači mogu puno, vjerujete mi, mladi su, željni dokazivanja. Mi u Vogošću idemo potpuno rasterećeni, pretpostavljam da će UNIS željeti sva tri boda, međutim mogu da kažem da se i mi tu nešto pitamo.” – izjavio je pred gostovanje u Vogošći Mensur Džaviti.

U ostalim susretima ovog 16.kola sastaju se:

FK Rudar B. – FK Mošćanica
NK Nemila – NK Žepče 1919
FK Famos – NK Ilijaš
FK Borac – NK Natron
FK Baton – NK Kolina
NK Moševac – NK Krivaja
FK Igman – NK Usora
Sve utakmice počinju u 15:00sati.

Scroll to Top