Mensur Džaviti proglašen za najboljeg trenera 16.kola Druge lige Centar

Najbolji FB Page koji je baziran i isključivo se bavi analizama utakmica u Drugoj ligi Centar   proglasio je trenera visočke Bosne za najboljeg trenera 16.kola u ovom rangu takmičenja.

Možemo reći i s punim pravom ako se uzme u obzir da je mladi tim Bosne za samo 39 minuta igre uspio postići četiri gola favorizovanom FK UNIS. Nakon toga u drugom poluvremenu Džaviti je i pored crvenog kartona koji je dodijeljen njegovom igraču Begiću znalački zatvorio utakmicu i sačuvao rezultat uvodeći u igru kadete i juniore sa jasnim zadacima na koje su u potpunosti odgovorili untatoč i nevjerovatnoj sudijskoj nadoknadi.

Mensur Džaviti je preuzeo NK Bosna u najnezahvalnijem trenutku na polusezoni kada je klub napustilo čak deset igrača i u dogovoru sa novim Upravnim odborom zauzeo hrabar i rizičan stav da klub nikome ne osporava ispisnice te da se fokusira na domaće igrače iz vlastitog omladinskog pogona. Sa tim igračima u Vogošći je zaigrao otvoreno i napadački, a nakon toga i sačuvao stečenu prednost.

NK Bosna narednu utakmicu igra na stadionu “Luke” protiv FK Borac iz Jelaha. Utakmica je na programu od 15:30sati, a ulaz je besplatan.

Scroll to Top