Komemorativni skup i sahrana Ivice Pekića u Visokom

U prisustvu velikog broja prijatelja, kolega i članova porodice danas je u Visokom upriličen veliki komemorativni skup u čast Ivana Ivice Pekića, koji je preminuo u srijedu, u 80. godini života.

Ivica Pekić, poznat kao visočki Berlusconi, bio je uvažena ličnost među brojnim sportskim radnicima, koji su se okupljanjem na komemorativnom skupu prisjetili velike legende sporta, a prije svega zlatnih generacija KK Bosna Sarajevo i NK Bosna Visoko. Među brojnim gostima na komemoraciji su se u ime sportista u BiH obratili Alija Braco Hadžiosmanović, te u ime novinara istaknuti sportski novinar Muhamed Bikić, kao predsjednik Skupštine NK Bosna obratio se Šaćir Čelebić, a još su govorili i Ismet Karasalihović i bivši sekretar KK Bosna iz vremena kada su bili prvaci Evrope.

Po završetku komemorativnog skupa, Ivica Pekić je uz sve počasti ukopan na Gradskom groblju Visoko, gdje je pronašao konačni smiraj.

Ivica Pekić je preminuo u 80 godini života. Rođen je 1938. godine u Konjicu, ali duži niz godina je živio u Visokom. Nakon kratke fudbalske karijere, 1975. godine ulazi u KK Bosna Sarajevo i bio je sudionik osvajanja titule prvaka Evrope sa sarajevskim “Studentima”, a u tom klubu se zadržao sve do rata.

Dugo godina je, nakon toga, bio predsjednik NK Bosna iz Visokog, koja je na čelu s njim osvojila Kup i Superkup BiH, te završila regularni dio sezone na prvoj poziciji i definitivno je “visočki Berlusconi”, kako su ga popularno zvali, obilježio nogomet u BiH u posljeratnom periodu, a “zlatni dani” visočkog nogometa se vežu upravo uz ime Ivice Pekića.

Scroll to Top