Kombinovani tim Bosne poražen od HNK Branitelj iz Mostara

Nogometaši Bosne danas su odigrali treću utakmicu u okviru drugog dijela priprema u Medjugorju pred nastavak takmičenja u Prvoj ligi FBIH, protivnik je bio mostarski drugoligaš ekipa HNK Branitelj koja je ne tako davno nastupala u Prvoj ligi FBiH.

Strateg “žute podmornice” iz Visokog, Ivo Ištuk, na teren je poslao kombinovanu ekipu sastavljenu uglavnom od mladjih igrača, tako je na teren istrčala ekipa sastavu:

Abadžija, Rizvanović, Mulić, Bulut, Klačar, Sejdić, Pandžić, Crnomarković, Hodžić, Čabaravdić, Goralija

Dok su  Mujkić, Bekan, Murga, Čulov, Pidro, Gačan, Vila, Šarić i Dino Dizdarević propustili današnju utakmicu te su nakon iste imali nešto laganiji trening u skladu sa planom priprema.

Prvo poluvrijeme utakmice nije donijelo posebna uzbudjenja te se na pauzu otišlo kod rezultata 0:0. Drugo poluvrijeme krasi bolja igra igrača HNK Branitelj koji postiže dva pogotka. U drugoj polovini drugog poluvremena šansu su dobili Hajdarović, koji je postigao pogodat za konačan rezultat 2:1, Cana, Sadiković, Ajdin te 16-o godišnji ofanzivni vezni Hasukić koji je pristigao iz Gradačca.

Za kratak komentar današnje utakmice zamolili smo Muju Klačara, brzonogog lijevog bočnog čije dobre igre u pripremnom periodu najavljuju da bi mogao igrati značajnu ulogu u našem timu ove polusezone.

Klačar: Prije svega želim u ime ekipe da se zahvalim našem portalu koji nas zaista prati na vrhunskom nivou. Kao što ste i rekli, šef Ištuk se za ovu utakmicu odlučio za mlade igrače od kojih nekoliko nastupa za našu selekciju kadeta te mu rezultat vjerovatno nije bio imperativ, nego da stekne kompletniju sliku šta od mladjih igrača može očekivati u nastavku prvenstva. Ovaj sastav do sada nije uigravan ali sam ja zadovoljan borbom i zalaganjem kolega na terenu. Golove smo primili našim greškama i neiskustvom, nešto bolje smo zaigrali nakon ulaska iskusnijih igrača u samom finišu meča kada smo i postigli pogodak i sve u svemu jako dobra trening utakmica.

NKB Press: Koliko si zadovoljan svojom formom, vidiš li se u prvih jedanaest NK Bosna?

Klačar: Dosta radim na fizičkoj spremi, imao sam sreću da postignem dva gola protiv dosta jakog protivnika i mislim da sam u pripremnom periodu igrao sasvim solidno ali naravno na struci je da ocjeni svakog od nas osobno. Svi mi treniramo naporno da bi se našli u kombinacijama struke i dobili priliku za igru, o tome ko će početi utakmicu odlučuje šef, svima nama je velika čast i odgovornost kad nas pročita u prvih jedanaest.

NKB Press: Kakva je atmosfera u ekipi obzirom da ima dosta novih imena i kakvi su uslovi u Medjugorju?

Klačar: Atmosfera je prije svega radna ali i vrlo pozitivna, iako ima dosta novih imena svi se mi manje više poznajemo te smo se vrlo brzo uklopili. Poseban štih svemu daje činjenjca da je cijelo vrijeme priprema u kampu prisutan predsjednik kluba gospodin Nermin Buco Kadrić koji se pobrinuo da nam ništa ne fali. Što se tiče uslova, mi na gradskom stadionu Luke u Visokom odavno imamo uslove za rad koje nema ni većina premijerligaša i bogatijih klubova tako da smo na neki način navikli na “top uslove”. Ovdje u Medjugorju zaista imamo sve što nam je potrebno za kvalitetan rad, prevashodno nam pogoduju klimatski uvjeti jer kao što vidite treniramo dva puta dnevno i imamo dosta kontrolnih utakmica.

NKB Press: Za kraj smo poželjeli sreću našim igračima uz želju da budu još bolji u nastavku prvenstva.

NKB Press

Scroll to Top