Bosna savladala Šibenik rezultatom 5:2 i tako upisala drugu pobjedu u Međugorju

Međugorje je danas bilo poprište prijateljskog nogometnog susreta dva tima iz drugog po jačini rangu takmičenja svojih država, bosanskohercegovačkog prvoligaša Bosne iz Visokog i hrvatskog drugoligaša Šibenika.

Prvo poluvrijeme prijateljskog susreta u Međugorju između visočkog prvoligaša Bosne i hrvatskog drugoligaša Šibenika rezultatski je u potpunosti pripalo Visočacima, koji su pogotcima Murge na asistenciju Hajdarovića u 9. i Vile na asistenciju Dizdarevića u 10. minuti susreta, na odmor između dva poluvremena otišli pri vodstvu od 2:0, i tako samo nagovijestili izuzetno dobru partiju na današnjem susretu.

Nastavak susreta između Bosne i Šibenika već na svom samom startu donosi i treći gol u mreži hrvatskog drugoligaša, konkretno, Bosni vodstvo od 3:0 svojim drugim golom na meču donosi Vila u 51. minuti na asistenciju rezeviste Rizvanovića da bi Šibeničani ubrzo uzvratili preko Banića, koji u 56. minuti svojim pogotkom smanjuje visoko vodstvo Visočaka na 3:1, i samim tim vraća nadu svom timu da mogu neporaženi izaći iz ovog duela.

Međutim, nogometaši Bosne uprkos primljenom pogotku nisu se zaustavljali, pa su u 61. minuti pogotkom Hodžića na asistenciju Pandžića došli do vodstva od 4:1, za već tada gotovo siguran trijumf na ovom susretu.

Ipak, ekipa Šibenika ponovo uzvraća u 65. minuti pogotkom Princea, i tako donosi novu neizvijesnost po pitanju konačnog rezultata susreta.

Neizvijesnosti do kraja meča, unatoč pogotku nade za Šibenik, više nije bilo, pošto je Bosna u 79. minuti pogotkom Crnomarkovića na asistenciju Hodžića došla i do 5:2, što se ispostavilo i konačnim ishodom ovog susreta.

Bitno je napomenuti da današnju utakmicu zbog osječaja slabosti u redovima Bosne nije počeo najavljeni Faruk Gačan, njegovu poziciju zauzeo je Mujkić, a takodjer, u konkurenciji za meč nisu bili Denis Cana, Enis Sadikovic i Amir Bekan koje je trener Ivo Ištuk odlučio odmoriti.

NK Bosna Visoko: Abadzija, Pidro, Mulic, Gacan, Hajdarovic, Klacar, Murga , Šaric, Čulov, Dizdarevic, Vila

HNK Šibenik: P. Stanić, Ljubičić, Markota, I. Stanić, Imširović, Galešić, Španja, Morić, Banić, Maleš, Brekalo.

sportskevijesti.com

Scroll to Top