Klub koji je dao Rahimića, Bešliju, Hotu… NK Bosna Visoko vraća se na puteve stare slave

bosna krivaja

K Bosna Visoko, osvajač Superkupa BiH iz 1998. godine, ponovo se vraća na puteve stare slave. Klub koji je u svojoj historiji dao važne reprezentativce poput Elvira Rahimića, Mirsada Bešlije i Almedina Hote osvojio je titulu jesenjeg prvaka druge lige Federacije BiH, a na Dan državnosti BiH otvoriće i novi teren.

Klub rukovođen novom upravom i novim trenerom osvojio je titulu jesenjeg prvaka Druge lige Federacije BiH – regija Centar, no tu se njihove ambicije ne zaustavljaju.

Na Dan državnosti BiH, 25. novembra, NK Bosna svečano će otvoriti novi teren sa plastičnom travom u kompleksu stadiona Luke u Visokom. U klubu imamo visoke ambicije, te razmišljamo o povratku u najviši rang takmičenja, a za to nam je potreban i prateći infrastrukturni razvoj – poručuje predsjednik kluba Faruk Ihtijarević. Visočki klub u novu sezonu je ušao kao zvanični partner FK Sarajevo, a sa klupe ih vodi Emir Karahmet.

Sa relativno malim, ali kvalitetnim igračkim kadrom uspjeli smo osvojiti titulu, a uz podršku naše uprave i partnera nadamo se kako ćemo u proljetni dio sezone ući još snažniji. Ne krijemo da razmišljamo o povratku u više rangove takmičenja, gdje je Bosni kao klubu sa bogatom tradicijom, ali i gradu Visoko objektivno mjesto – govori Karahmet.

Prvi strijelac kluba koji je dao reprezentativce poput Elvira Rahimića, Mirsada Bešlije i Almedina Hote u ovom trenutku je Alem Plakalo, koji je sa 15 golova u jesenjem dijelu ujedno i prvi strijelac lige.

Sretan sam zbog postignutih golova, ali je puno važnije to što smo timski napravili dobar rezultat. Želimo isto nastaviti i u nastavku sezone – najavljuje Plakalo.

Da je u Visokom fudbal ponovo u modi pokazuju i odlični rezultati mlađih kategorija Bosne, posebno njihovih kadeta koji su pod trenerskom palicom Mensura Džavitija osvojili prvo mjesto u Omladinskoj ligi – Centar.

Uspjeha ne bi bilo bez sinergije uprave kluba, kvalitetnih trenera, društvene zajednice, ali i građana Visokog poput Nermina Kadrića, Enesa Begovića i drugih.

Iz NK Bosna pozivaju sve prijatelje i simpatizere kluba da na Dan državnosti 25. novembra posjete stadion Luke u Visokom i u 13 sati gledaju utakmicu mladih kategorija kluba, nakon koje će, u 14 sati, uslijediti i zvanična ceremonija otvorenja novoizgrađenog terena sa plastičnom travom.

(Reprezentacija.ba)

Scroll to Top