Intervju Adnan Hodžić Zamer – Najava utakmice sa Jedinstvom

Nakon odigranih 8 kola Prve nogometne lige Federacije BiH naša ekipa zauzima solidno 7 mjesto na tabeli sa osvojenih 12 bodova, 7 manje od prvoplasiranog Orašja i 4 od drugoplasiranog Bratstva. Bosna u povratničkoj sezoni igra u promjenjivoj formi i omjer pobjeda i poraza je 4 na prema 4, što zapravo nije loše uzme li se u obzir da je Bosna u 8 kola samo tri puta igrala na domaćem terenu.

U posljednjem kolu naša ekipa je doživjela “nespretan” poraz na gostovanju u Kaknju od puno slabije ekipe Rudara, što ide u prilog činjenici da Bosna teško izlazi na kraj sa “davljenicima” odnosno ekipama koje su na startu prvenstva ostvarile katastrofalne rezultate i na utakmicama pružaju sve izuzev lijepe i atraktivne igre.

Ovakva tvrdnja ima uporište u činjenici da je Bosna doživjela minimalne poraze u okršajima sa ekipama iz donjeg dijela tabele kao što su Branitelj, Rudar i Novi Travnik, dok su visoke pobjede nad ekipama iz gornjeg dijela tabele, kao što su Čapljina, Radnički, Metaleghe i Goražde, jasan pokazatelj da Bosna ima kvalitetnu ekipu i da se može nositi sa svima koji igraju kvalitetan nogomet.

Nogometni klub Bosna u ovoj “povratničkoj” sezoni ima  najmladju ekipu u ligi i u prosjeku na svakoj utakmici nastupa najmanje  8 igrača ispod 21 godine, što uljeva nadu u budućnost nogometa na našim prostorima.

U narednom kolu Bosna dočekuje već sada otpisanu ali jednako i tradicionalno neugodnu ekipu Jedinstva iz Bihaća, tim povodom razgovarali smo sa najboljim strijelcem NK Bosna Hodžić Adnanom popularnim Zamerom.

 

NKB Press: Pozdrav Zamere, Bosna ove sezone teško izlazi na kraj sa “davljenicima” iz donjeg dijela tabele, nakon poraza od Novog Travnika, Branitelja, sada smo poraženi i u Kaknju od Rudara, kakvo je tvoje viđenje ovih utakmica? Šta je razlog poraza?

Zamer: Utakmica sa Novim Travnikom je svakako najlošije izdanje Bosne u ovoj sezoni, splet raznih okolnosti je uticao na ovaj poraz ali može se reći i da smo podbacili kolektivno.

Što se tiče ekipe Branitelja, to je jedna tvrda i borbena ekipa i samo loš raspored je uticao na to da na bodovnoj ljestvici nemaju više bodova, mislim da im do kraja prvenestva niko neće otkinuti ni bod u Mostaru.

Komšijski derbi sa Rudarom je uvijek motiv više za nas igrače, na ovoj utakmici smo pokazali da smo superiornija ekipa u svim segmentima igre, međutim loš teren, gruba igra i konstantni prekidi kumovali su padu koncentracije u finišu i nespretno smo primili pogodak. Generalno teško se nosimo sa ekipama kao što je Rudar koje preskaču igru i valjaju se po terenu, mi smo mlada ekipa željna dobre akcije i pravo je uživanje za sve naše navijače gledati nas u okršaju sa tehnički potkovanijim ekipama, tu naš kvalitet dolazi do izražaja.

 

NKB Press: U narednom kolu na naš stadion stiže još jedan “davljenik”, ekipa Jedinstva iz Bihaća, kakva je atmosfera u ekipu, šta se očekuje?

Zamer: Pozitivna atmosfera i jeste glavna odlika i največa snaga naše mlade ekipe. Ono što nas naročito raduje jeste povratak dva ponajbolja igrača Bosne koji su iznijeli teret protekle sezone i uveli ekipu u prvu ligu, Frljak Ahmeta i Hodžić Meldina koji su nažalost zbog povreda izostali u dosadašnjim utakmicama. Sasvim sigurno da njihovim povratkom dobijamo dodatnu snagu i kvalitet u ekipi. Izuzetno respektujemo naše sportske prijatelje iz Bihaća i žao nam je što su u lošoj situaciji, Visoko je ove sezone “BAZA BEZ PORAZA” i tako će ostati i nakon ove utakmice.

 

NKB Press: Drugi si strijelac lige sa 6 golova, možemo li se nadati da češ već u ovom kolu prestići Mujića koji ima jedan pogodak više?

Zamer: To je velika stvar za mene, postigao sam polovinu od 12 golova koliko smo postigli kao ekipa, međutim na neki način to i nije moj individualni rezultat nego plod kolektivne igre i zalaganja cijele ekipe, od igrača, stručnog štaba pa do uprave koja ulaže maksimalne napore u stvaranje uslova za ovakve rezultate. Gladan sam golova i u svakoj utakmici se nadam postizanju, ali mi je najvažnije da pobjeđujemo bez obzira ko je stijelac.

 

NKB Press: Nakon utakmice sa Jedinstvom slijed teško gostovanje u Sanskom Mostu, nosio si dres Podgrmeča, kakva očekivanja imaš od ove utakmice?

Zamer: Prelijepe me uspomene vežu za Sanski Most, Podgrmeč, navijače i ljude u klubu, bit će fantastičan osječaj vratiti se u grad na devet rijeka, unaprijed se radujem ovom gostovanju. Kao i na svakoj utakmici koju igram, očekujem dobru igru i pobjedu, ni ova nije iznimka.

 

NKB Press:Koje su ambicije NK “Bosna” i tvoje lične ambicije u ovoj takmičarskoj sezoni?

Zamer: Ambicije Bosne su siguran opstanak u ligi i plasman među 5 najboljih što je realan i ostvariv cilj. Sadasnja uprava je uradila mnogo posla u kratkom vremenskom periodu i to je prepoznato u sportskoj javnosti. Moje lične ambicije u životu su što više golova, pobjeda, radosti našim navijaćima, zapravo što više kolektivnog uspjeha uz koji će i moj individualni doći do izražaja.

 

NKB Press: Kako posmatraš rad uprave na čelu sa Ihtijarevićem, njihov odnos prema tebi i ekipi generalno, jesi li zadovoljan?

Zamer: Sve se vidi dolaskom na stadion Luke, jedno sasvim novo i pozitivno ozračje nemoguće je ignorisati, taj utisak govori više od hiljadu riječi. Dugo sam u klubu i ne pamtim bolju atmosferu, odnos prema cijeloj ekipi a i meni samom je maksimalno korektan uz puno uvažavanje, svi smo prezadovoljni uslovima i ukupnim ambijentnom.

 

NKB Press: Najbolji igrač NK Bosna u ovoj sezoni prema tvom mišljenju?

Zamer: Nebih izdvajao nikoga, gajimo kolektivne vrijednosti, svi smo kao jedan na terenu.

 

NKB Press: Najbolji trener i igrač Prve lige Federacije prema tvom mišljenju?

Zamer: Teško pitanje zaista, surađivao sam s mnogo trenera ali svakako vrijedi izdvojiti najtrofejnijeg visočkog stručnjaka Ivu Ištuka i ništa manje cijenjenog Faruka Kulovića. Što se igrača tiče, nebih nikoga izdvajao, sezona je tek počela pa vidjet čemo.

 

NKB Press: U privatnom životu, gdje živite, s kim? Bračno stanje je pitanje koje će zanimati pripadnice ljepšeg pola?

Zamer: Živim s roditeljima, a što se tiče bračnog stanja još sam neoženjen ali u ozbiljnoj vezi.

 

NKB Press: Omiljena estradna ličnost, film, glumac, pisac, knjiga?

Zamer: Ima ih više, Vuk sa Wall streeta, Aston Kutcher, Ivo Andrić, nemam omiljenu knjigu.

 

NKB Press: Omiljeni domaći i inostrani klub, za koga navijate zapravo?

Zamer: NK Bosna, Manchester i Lazio

 

NKB Press: Nogometni uzor?

Zamer: Ronaldo

 

NKB Press: Poruka mladim nogometasima?

Zamer: Rad, red i disciplina je formula za uspjeh nogometaša. Uz upornost i predan rad, neizostavan faktor za razvoj, napredak i odgoj nogometaša je ŠKOLA!!!!

 

NKB Press: Hvala Zamere i sretno!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top