Hrvat: Protiv Rudara očekujemo povoljan rezultat

U okviru 25. kola Prve fudbalske lige FBiH, lideri na prvoligaškoj tabeli, ekipa visočke Bosne igra derbi sezone u Kaknju protiv Rudara, a to je ujedno i komšijski derbi koji je uvijek izazivao veliku pozornost žitelja Kaknja i Visokog. Posebno u ovom trenutku jer ova utakmica može biti, u konačnici odlučujuća u utrci za prvo mjesto koje vodi u elitu bh fudbala.

Ibrahim Hrvat, desni bočni Bosne iz Visokog je dao svoj, više nego puni doprinos sjajnoj sezoni visočkih Karioka, nekoliko puta je bio u idealnom timu kola, njegove sjajne igre ove sezone pomno prate brojni skauti iz vodećih klubova elite našeg fudbala, a i iz inostranstva.

Pred ovu utakmicu, više nego skromni mladić nam je rekao:

”Nakon nekoliko odličnih igara i rezultata ponovo smo se vratili na vrh tabee, a ono što je najvažnije povratili smo sampouzdanje i spremno dočekujemo gostovanje u Kaknju. Svi smo svjesni da bi nas pozitivan rezultat iz ove utakmice mogao još više učvrstiti na prvoj poziciji. Rudar ima veoma kvalitetnu ekipu i očekuje nas sigurno pravi derbi koji će, nadam se, proteći u fer i sportskom nadmetanju, kako na terenu, tako i na trbinama.”

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

Scroll to Top