(FOTO / VIDEO): Visoko.co.ba donirao novu garnituru dresova NK Bosna

Preciznije, Visoko.co.ba u saradnji sa N TEAM d.o.o. i gradskim vijećnikom Admirom Babićem danas je uručio prvi dio opreme za seniorski tim Bosne, a uskoro bi trebalo da bude isporučena i druga narudžba koja je zapravo oprema koju će igrači Bosne nositi izvan terena prevashodno na putovanjima na gostovanja, pripreme i u javnosti, a za što su sredstva obezbjedili N TEAM d.o.o. i vijećnik Babić.

 

Tarik Hindija / Adnan Jašarspahić
Tarik Hindija / Adnan Jašarspahić

– Mi smo bili došli u situaciju prilikom preuzimanja kluba 01.02., da smo zatekli stanje u kojem NK Bosna nije imao opremu za takmičenje. Dva dana prije prvog kola i utakmice protiv UNIS-a u Vogošći nama je na sastanak Upravnog odbora došao trener Mensur Džaviti i rekao da imamo problem, a to je da nemamo u čemu da igramo u subotu? Uspjeli smo na neki način snaći se i kompletirati opremu od mlađih selekcija i odigrali smo tu utakmicu i pobijedili. Naravno odmah nakon toga smo pokrenuli akciju da ovoj visočkoj djeci obezbjedimo osnovna sredstva za rad, a to je da imaju u čemu da igraju.

A zatim novo “ludilo”, dolazimo u situaciju na posljednjem gostovanju kod NK Moševac da utakmica ne može da počne jer domaćin ima matične boje žutu i crnu, sudije su imale dvije garniture žutu i crnu, a mi smo imali samo žutu jer naša gostujuća ljubičasta oprema ima samo 14 dresova. Sramotna situacija za jedan klub renomea kakav je NK Bosna. Evo danas smo riješili i taj problem.

Sve je ovo malo i čudna situacija sa obrnutom percepcijom. Mi smo kao firma Visoko.co.ba neko ko prodaje medijski i marketinški prostor za oglašavanja i od toga živimo, ovoga puta smo se odlučili da mi budemo sponzori NK Bosna. Želim istaći da ovo nije prvi primjer da sponzoriramo jedan sportski kolektiv, prije par mjeseci smo također kupili i donirali opremeu za Kuglaški klub Bosna Visoko kada su ušli u Premijer ligu Bosne i Hercegovine tada je to išlo više onako nezvanično i jaranski preko Edina Begovića. Sve to se uklapa u našu filozofiju i politiku portala koji promovišu ideju da se ne može samo uzimati od Visokog, nego da se treba nešto i dati, vratiti Visokom. Svojim primjerom na ovaj način pokazujemo kako bi to trebalo da izgleda sa nadom da će isti imati odjeka u javnosti kako bi i drugi isto uradili, posebno oni koji su ostvareni ljudi, koji imaju ozbiljne firme, koji znače nešto u ovom gradu, kojima je ovaj grad omogućio da naprave nešto. Ipak je ljepše i zdravije gledati djecu i mlade kako se bave sportom nego o njima čitati u biltenima crne hronike MUP-a ZDK kako se zanimaju za spid, travu, heroin … Pozvao bih sve te viđenije Visočane koje su u prilici i mogućnosti da ulože koju marku i u visočki sport bilo da se radi o fudbalu, rukometu, košarci …. i potpuno nevažno o kojim klubovima je riječ Bosni, Zmaju, Liješevi. Nije zgoreg biti malo društveno odgovoran, a i lijep je osjećaj. – rekao je Adnan Jašarspahić osnivač Visoko.co.ba i član UO NK Bosna.

Amel Fejzagić / Emir Bijedić
Amel Fejzagić / Emir Bijedić

– Neko ko prati sport u Visokom i ko je društveno odgovoran sam osjetio potrebu da se uključim u ovu akciju za kupovinu gostujuće garniture opreme za NK Bosna, javio sam se članovima Uprave kluba i htio sam da pomognem i dam doprinos kao što dajem doprinos i u Gradskom vijeću da pomažem sportašima, ljudim uopšte da ostvaruju što bolje rezultate. Ovim putem bih pozvao i sve ostale društveno odgovorne privredne subjekte i pojedince da se priključe ovakvim akcijama koliko ko to može konkretno za NK Bosna ali i za ostale sportove u Visokom. – izjavio je nakon primopredaje opreme Admir Babić, vijećnik u Gradskom vijeću Visoko.

Eldar Hasandić / Admir Babić
Eldar Hasandić / Admir Babić

– Ja bih da se zahvalim prvenstveno Upravi i svim ljudima koji su učestvovali da mi dobijemo novu gostujuću garnituru dresova, a mi ćemo se potruditi da u ovoj novoj garnituri ostvarimo još više pobjeda. – izjavio je kratko pouzdani odbrambeni igrač NK Bosna.

– Želim da iskoristim priliku da se u ime igrača i stručnog štaba zahvalim ljudima koji su donirali opremu. Kao što ste mogli vidjeti mi smo započeli prvenstvo sa samo jednom opremom, međutim dešavaju se lijepe stvari. Vidite da ljudi koji prate naš rad, iskren rad, možemo računati na njih i danas smo bili svjedoci jedne nove garniture opreme koja nam je došla i još jednom koristim ovu priliku da se zahvalim svim ljudima koji su nam to omogućili i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. – na kraju je rekao šef stručnog štaba najmlađe ekipe Druge lige Centar Mensur Džaviti.

Scroll to Top