Emir Bijedić, predsjednik NK Bosna: Djeca su nam na raspustu, sad bi trebalo biti lakše

Nogometaši Bosne su odlično otvorili drugi dio sezone u kojoj su prije početka bili “otpisani” iz razloga što je deset standardnih igrača napustilo klub. Kompletna Uprava je podnijela ostavku, održana je Skupština i imenovan novi Upravni odbor od tri člana: predsjednik Emir Bijedić i članovi Emir Vračo i Adnan Jašarspahić. Nakon dva odigrana kola situacija je potpuno suprotna od očekivanja “iskrenih navijača” Bosne koja na njihovu žalost ima stopostotni učinak, dvije pobjede i maksimalnih šest bodova.

To je bio razlog da zatražimo izjavu od predsjednika kluba Emira Bijedića pred naredno gostovanje kada Bosna igra protiv FK Igman.

– Mi smo svjesno ušli u rizik i zaigrali na kartu visočke priče i visočke djece. Mnogi su nam tada predviđali potop i borbu za opstanak, međutim odluka nas trojice je bila da bez obzira na težak raspored i eventualno loše rezultate nećemo odustati od ideje da visočka djeca mogu igrati bolje od “razvikanih” igrača sa strane koji ne doživljavaju ni NK Bosna niti Visoko, pa ako ćemo i gubiti neka gubimo sa svojim igračima koje će ako ništa drugo biti malo više stid hodat čaršijom nego one kojima je Bosna samo prolazna stanica.

Tim povodom smo angažovali i našeg trenera Mensura Džavitija iako su nam i tada “dobronamjerno” savjetovali da kontaktiramo neke druge trenere jer Džaviti tobože dugo nije radio trenerski posao i nema potrebno iskustvo. Mensur im je već u prvom kolu odmah svima odgovorio tako što je izabran za trenera kola cijele Druge lige Centar. Njegov najmlađi tim u ligi igra najljepši nogomet, igraju za gol više, iz dvije utakmice imaju dvije pobjede i čak sedam postignutih golova. Na naše rezultate trenutno ne utiče ni 100% učinak sviranih penala protiv nas, dvije utakmice dva penala.

Što se tiče podrške društvene zajednice i privrednih subjekata ona je više usmena i virtualna, u stvarnosti klub redovno prima sredstva odobrena budžetom Grada Visokog, a to je onaj dio koji nam je obećao i gradonačelnik Mirza Ganić na Skupštini kluba. Ovaj drugi dio gdje smo očekivali “društveno odgovorne” firme iz Visokog je izostao, većinom to se svodi na “šunjanje i šaptanje” oko stadiona i nominalnom podrškom viber porukama od čega klub i naša visočka djeca koja uspješno brane žutoljubičaste boje za sad nemaju ništa, ali želim da vjerujem da će se i to promijeniti.

Za kraj želio bih istači jednu simpatičnu situaciju u kojoj se prije dva dana trener Džaviti javio članu Uprave Adnanu Jašarspahiću i na njegovo pitanje možemo li pobijediti i u narednoj gostujućoj utakmici na Ilidži te u pobjedonosnom nizu dočekati lidera prvenstva FK Famos u Visokom, trener Džaviti mu je odgovorio: Ove sedmice su mi svi na treningu nema škole, raspust, tako da nam i to ide u prilog.

Eto kakvu ekipu imamo, igrači/djeca i mi kao Uprava zajedno s njima imamo probleme sa opravdanjima za školu i sa specijalnim ljekarskim uvjerenjima jer u prvoj postovi nam igraju i kadeti (igrači do 16 godina), za razliku od naših protivnika koji imaju drugačije probleme” – izjavio je za Visoko.co.ba predsjednik NK Bosna Emir Bijedić.

U 18.kolu NK Bosna od 16:00sati igra protiv FK Igman koji se trenutno nalazi na 14.mjestu sa 11 osvojenih bodova i koji je u prvom dijelu sezone odnio bod iz Visokog, dok je Bosna na 7. mjestu sa 28 osvojenih bodova. Utakmica se igra na stadionu TC Igman Ilidža.

Visoko.co.ba / NK Bosna

Scroll to Top