Emir Bijedić: Loris Kurevija doživio je tešku povredu loma ruke, kao žutoljubičasta porodica pružit ćemo maksimalnu podršku

Gorčinu na slast jučerašnje još jedne u nizu pobjede visočke Bosne bacila je teška povreda lijevog bočnog igrača NK Bosna Lorisa Kurevije. Neposredno nakon što je asistirao Tariku Hindiji za vodstvo Bosne od 1:0, Kurevija je u borbi za jednu “izgubljenu” loptu kod protivničkog gola nezgodno pao nakon duela sa igračem Koline. Intervencijom medicinskog osoblja ustanovljeno je da se radi o ozbiljnijoj povredi.

– Nažalost u svojoj srčanosti i u žaru borbe Loris je doživio težu povredu. Utvrđeno je da se radi o lomu desne ruke. Nakon ukazane pomoći na terenu, pa u visočkoj Hitnoj pomoći činilo se da i nije u pitanju teža povreda, međutim naknadnim snimanjem i pregledom ipak je konstatovano da je potrebna operacija.

U stalnom smo kontaktu sa Lorisovim roditeljima i bratom koji je također bio igrač Bosne. Namjera je da liječenje bude nastavljeno u Sarajevu, a kada budemo imali više informacija klub će se zvanično oglasiti. Pobjedu protiv Koline posvećujemo našem Lorisu i kao klupska poridica stojimo iza njega i želimo da nam se što prije vrati u tim. – izjavio Emir Bijedić, predsjednik NK Bosna

Bosna je jučer u okviru 23. kola Druge lige FBiH grupa Centar pobijedila NK Kolinu rezultatom 4:1. U narednom 24.kolu visočki klub gostuje u Zavidovićima kod NK Krivaja.

 

NK Bosna

 

Scroll to Top