Dženan Krajišnik, lijevi bočni visočkih karioka u velikom stilu okončao igračku karijeru

Nogometaši visočke Bosne danas su postavili novi klupski rekord pobjedivši NK Podgrmeč nevjerovatnim rezultatom od 14:0, prvi pogodak na utakmici postigao je Dženan Krajišnik, lijevi bočni našeg kluba koji je ovom utakmicom okončao aktivnu igračku karijeru i na najljepši moguči način se oprostio od naše publike.

U redove našeg kluba prvi put je došao u sezoni 2012/2013 za vrijeme trenerskog mandata Adnana Fočića, međutim zbog loše situacije u klubu zadržao se samo jednu polusezonu i otišao u redove premijerligaša iz Gradačca. Bosna je je nažalost tu sezonu napustila prvoligaški karavan i naredne dvije godine igrala u nižem rangu takmičenja.
Povratkom u Prvu ligu FBIH, naš klub odlučuje ponovo angažovati Krajišnika, koji iza sebe ima ogroman broj utakmica ovog ranga takmičenja ali i premijer lige u redovima Čelika, Zvijezde i Žepča sa kojim je nastupao i na međunarodnoj sceni.
Ovaj angažman pokazao se pravim potezom, zajedno sa svojim suigračima ovaj britki lijevi bočni več u 25 kolu ispunio je zadate ciljeve upravnog odbora i osigurao klubu opstanak u prvoj ligi ali i odlično 3 mjesto na tabeli. Razlog zbog koje se Dženan oprašta prije kraja sezone je taj što je dobio posao iz svoje profesije te će u narednom periodu biti Imam jedne od zeničkih đamija.

Nakon što je u 50 minuti napoustio teren uz ovacije i aplauze visočke publike, u press salonu NK Bosna, uručen mu je simboličan poklon u znak sječanja na vrlo plodonosne nastupe u našem klubu. Naime članovi uprave su mu poklonili nogometnu loptu sa potpisima svih njegovih suigrača iz NK Bosna kao i članova uprave.

Upravni odbor, igrači, navijači i simpatizeri NK Bosna Visoko, žele mnogo sreče i uspjeha u daljem životu i novoj profesionalnoj karijeri.

Dženane hvala na svemu.

CRTICE IZ KARIJERE DŽENANA KRAJIŠNIKA;

UKUPNO TAKMIČARSKIH NASTUPA ZA NK BOSNA: 34
UKUPNO ODIGRANIH MINUTA ZA NK BOSNA: 2.764
UKUPNO ŽUTIH KARTONA: 2
UKUPNO CRVENIH KARTONA: 0
UKUPNO GOLOVA: 1

Scroll to Top