Bosna pravi tim za narednu sezonu, u klub zvanično pristigla dva pojačanja, nova imena u narednim danima

Nogometni Klub Bosna iz Visokog, nakon nesretnog gubitka prve pozicije u finišu sezone iza nas u 1. ligi FBiH, i samim tim gubitka mogućnosti da u narednoj sezoni ponovo zaigra Premijer ligu BiH, počinje da rješava “igračku križaljku” za sezonu 2017/18., a u klub su zvanično došla dva nova imena, sve u sklopu ponovnog pokušaja da se izbori elitni rang takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Naime, prema zvaničnim podacima, NK Bosna je danas u svoje redove dovela dva nova nogometaša, preciznije jednog iz Premijer lige BiH, i drugog iz 2. lige FBiH, te produžila ugovor sa ponajboljim igračem ovog kluba, Predragom Papazom.

Foto: NK Bosna Visoko

Prvo pojačanje u visočki klub dolazi iz člana Premijer lige BiH, Mladosti DK, odnosno, boje kluba iz Visokog pojačao je pouzdani nogometaš defanzivne linije, 23-godišnji Adnan Hrelja, koji je i ranije u svojoj karijeri nosio dres Bosne, te, između ostalog, dres Sarajeva, Rudara iz Kaknja, i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Foto: NK Bosna Visoko

Druge pojačanje Bosne dolazi iz ekipe Natron iz Maglaja, odnosno, člana 2. lige FBiH, odakle je došao prošlosezonski, sa 32 postignuta pogotka, prvi strijelac 2. lige FBiH, 28-godišnji Dino Dizdarević, po vokaciji krilni napadač, a koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za nekoliko klubova u BiH i inostranstvu, između ostalog, hrvatskoj Croatii iz Sesveta, Jedinstvu iz Bihaća, i Žepču.

Foto: NK Bosna Visoko

U klubu iz Visokog najavili su da imaju u planu dovođenje još nekih provjerenih nogometaša na pozicijama na kojima je ekipa deficitarna, te da je cilj za narednu sezonu jasan, a to je plasman u Premijer ligu BiH.

Scroll to Top