Bosna i Mladost remizirali u odličnoj utakmici

U generalci pred nastavak takmičenja u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine fudbaleri Mladosti remizirali sa visočkom Bosnom odigravši 2:2.

Mladost je nakon prvih 45 minuta imala minimalnu prednost od 1:0, a jedini strijelac u prvom dijelu susreta bio je Cazinjan Aladin Šišić. Visočki tim na otvaranju drugog poluvremena dolazi do poravnanja preko bivšeg igrača Mladosti, Idriza Džafića, da bi Bosna u potpunosti preokrenula rezultat golom Kakanjca Čehajića. Mladost je preko povratnika iz visočke Bosne, Adnana Hrelje došla do svog drugog gola i susret je završen nerješenim rezultatom.

Musemić je visočkom timu suprostavio sljedećih 11: Lalić, Galić, Laštro, Isaković, Gačan, Maksimović, Šećerović, Ramović, Šišić, Lazić i Aganspahić, dok su u nastavku priliku za igru dobili svi ostali igrači. Visočki tim je utakmicu počeo u sljedećem sastavu: Bekan, Goralija, Kadić, Čubara, Hrvat, Čulov, Cana, Hodžić, Čiva, Kovač i Džafić, a u drugom dijelu susreta svoju priliku sa klupe dobili i svi rezervni igrači.

”Prava prijateljska utakmica bez grubih prekršaja. Igrali smo onako kako planiramo igrati u Čapljini i mogu kazati da smo poprilično zadovoljni. Najbitnije je da smo svi zdravi i da u dobroj atmosferi dočekamo susret sa Čapljinom. I mojim bivšim saigračima iz Mladosti želim sve najblje u nastavku prvenstva u Premijer ligi, da slave protiv Slobode i pokušaju uhvatiti priključak za poziciju broj šest”, rekao je Adnan Hodžić Zamer.

Šef stručnog štaba Mladosti, Husref Musemić nije bio zadovoljan zalaganjem pojedinih igrača svog timau prijateljstkom ogledu sa Bosnom:

”Drugo poluvrijeme je možda bilo bolje nego prvo. Nisam zadovoljan odnosom pojednih igrača, moraju biti dosta ozbiljniji. Tri dana je do susreta sa Slobodom i u tom meču ne smije biti grešaka.”

Podsjećamo Mladost će u subotu 25. februara 2017. godine na svom terenu u Doboju ugostiti tuzlansku Slobodu u okviru 19. kola BH Telecom Premijer lige. Utakmica je na rasporedu u 14:00 sati.

(E.Škulj / KakanjLive)

Scroll to Top