Napadač Bosne iz Visokog Alem Plakalo: Bosna je sve bolja, želja mi je povratak u Sarajevo

 

Napadač Bosne iz Visokog, Alem Plakalo, ove sezone u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Centar nemilosrdno trese protivničke mreže.

Sjajni fudbaler je u 13 odigranih kola postigao 14 pogodaka, te je prvi strijelac Druge lige Centar.

Plakalo je za SportSport.ba istakao kako je prezadovoljan svojim igrama, ali i igrama Bosne u dosadašnjem dijelu sezone.

“Zadovoljan sam svojim igrama u dresu Bosne. Imamo jako dobar tim, malo smo na početku sezone lošije krenuli, ali sada je sve na mjestu. Mislim da mogu biti zadovoljan načinom na koji ja igram i posebno igrom ekipe”, rekao je Plakalo za SportSport.ba

Uslovi u NK Bosna su zaista dobri, a mladi napadač smatra kako predstoji itekako lijep period za ovaj tim.

“Uslovi su zaista dobri. Ipak, mislim da će u budućnosti kub funkcionisati sve bolje i bolje, počevši od infrastrukture pa do rezultata. Trenutni rezultati pokazuju da smo ozbiljan tim. Igramo sve bolje i bolje, a uz mnogo truda i rada ovaj tim može postići još mnogo”, ističe Plakalo.

Cilj kluba iz Visokog je jasan, a to je plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

“Naravno da nam je cilj plasman u Prvu ligu Federacije BiH. Neki rezultati su nam se poklopili, a s pobjedama u posljednja dva kola ćemo doći na vrh tabele i biće mnogo lakše dočekati drugi dio sezone”, govori mladi napadač, koji je posuđen Bosni iz FK Sarajevo.

Plakalo se nada da će dobiti šansu u FK Sarajevo i to već na polusezoni.

“Iskreno nadam se da ću dobiti priliku da pokažem šta znam. Želim priliku već na polusezonu, da pokušam ostaviti što bolji dojam. Nadam se da ću dobiti novu priliku. Za mane je pravi potez bio što sam došao na posudbu. To je bilo mnogo bolje, nego samo da treniram. Ako budem ponovo morao ići na posudbu, neće biti nikakvog problema, jer ne vidim ništa loše u tome”, rekao je Plakalo za SportSport.ba

www.sportsport.ba

Scroll to Top