Benko i Okić složni: Dobra igra i zaslužena pobjeda protiv Radnika

U sklopu 9. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, fudbaleri Sarajeva savladali su Radnik u Bijeljini rezultatom 3:0, a nakon utakmice, razgovarali smo sa našim prvotimcima, koji su nam prenijeli svoje utiske.

“Zadovljan sam jučerašnjom utakmicom i našom igrom, ali sam mišljenja da uvijek može bolje. Drago mi je što sam nastavio postizati golove, no, više me veseli dobar nastup tima i ostvarena pobjeda, po teškim vremenskim uslovima za igru.”, kazao je Leon Benko, napadač našeg Kluba, koji je pored postignutog gola, asistirao Velkoskom za prvi gol na utakmici.

“Naravno, zadovoljan sam poslije naše dobre partije i visoke pobjede. Igrali smo dobro, kao tim i sve je bilo u skladu sa ranijim dogovorom i pripremama za samu utakmicu. Od prve minute smo znali šta želimo. Nastupili smo borbeno, agresivno, što nam se na kraju isplatilo, te smo slavili rezultatom 3:0. Izlazimo iz rezultatske krize i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim parijama.”, dodao je Ševko Okić, strijelac trećeg gola.

U narednom kolu naše Sarajevo će dočekati Vitez, a u srijedu, 23. septembra, Bordo klub će gostovati Zrinjskom u Mostaru, u sklopu 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine.

“Utakmica u srijedu je izuzetno važna za nas. Igrali smo do sada već protiv Zrinjskog, upoznati smo sa njihovim kvalitetama i svjesni smo da će biti teško, obzirom da gostujemo. Međutim, jedna utakmica je u pitanju i naravno je da želimo ostvariti što bolji rezultat i pokušati da se plasiramo dalje.”, rekao je Benko.

“Dvije najkvalitetnije ekipe u ligi će igrati u srijedu, tako je žrijeb htio i mi idemo u Mostar s ciljem da odigramo što bolje i da pokušamo proći u narednu rudnu takmičenja. Biće zasigurno tvrda i teška utakmica, u kojoj će proći ona ekipa, koja bolje iskoristi svoje šanse.”, zaključio je Okić.

Scroll to Top