Apel nadležnima PU Visoko

Nogometni klub Bosna Visoko i pored teške finansijske situacije i izostanka masovnije podrške visočkih privrednih subjekata nastavlja nizati sportske uspjehe. Tako je danas na Gradskom stadionu Luke bukvalno demontirana jedna od najboljih ekipa Prve lige FBiH, FK Radnički Lukavac, koji je doživio pravi potop izgubivši rezultatom 4:0 a samo pad koncentracije igrača Bosne u završnici spasio ih je i težeg potopa.

No u sjeni ovog maestralnog rezultata ostao je jedan događaj koji je u jednom momentu prijetio da Bosna izgubi utakmicu i bez da sudija označi početak iste, odnosno da se ista registruje službenim rezultatom 0:3 u korist FK Radnički Lukavac a sve zbog kašnjenja od strane policije.

Nogometni klub Bosna, u pripremi odigravanja utakmice, šalje i obaveznu prijavu PU Visoko o odigravanj utakmice odnosno održavanju javnog skupa kako je to  definisao Zakon o javnom okupljanju. Po primitku prijave, PU Visoko izdaje rješenje o održavanju javnog skupa odnosno nogometne utakmice i u skladu sa zakonom osiguravaju isti pored redovno angažovanih redara NK Bosna i pripadnika zaštitarske agencije.

U posljednje vrijeme sve je ućestalije kašnjenje policije na početak utakmice, što izaziva i određene finansijske sankcije za naš klub obzirom da su propozicije takmičenja isključive i nedozvoljavaju odigravanje iste bez prisustva policije. Kulminacija ovakvog odnosa PU Visoko prema događajima u organizaciji NK Bosna Visoko, desila se upravo danas, kada je usljed nedolaska policije utakmica kasnila 20 minuta i samo nekoliko trenutaka nas je dijelilo od prekida iste i registracije službenim rezultatom u korist gostiju a što bi izazvalo nesagledive posljedice kako u sportskom tako i u finansijskom smislu za naš klub.

Nogometni klub Bosna apsolutno razumije nedostatak ljudi u PU Visoko i njihovu zauzetost održavanjem javnog reda i mira na području naše općine, ali apsolutno ne prihvata obrazloženje dežurnog službenika o prioritetima kojima su danas bili zaokupljeni a to su utakmice Općinske nogometne lige Visoko.

Poštovana gospodo, pozivamo Vas da poštujete Vaše ustavne nadležnosti i svojim prisustvom osigurate red i mir na javnim skupovima, te vratite osjećaj sigurnosti svim učesnicima i posjetiocima.

 

 

Upravni Odbor

NK Bosna Visoko

 

Scroll to Top