Vispak podržava NK Bosna Visoko i u 2018 godini

Danas je u prostorijama firme VISPAK d.d potpisan sponzorski ugovor između VISPAK d.d i NK Bosna Visoko.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici našeg kluba Husić Muhamed i Ademovic Benks, dok je ispred Vispaka ugovor potpisala direktorica VISPAK d.d Bijedić Nina.

Predstavnici našeg kluba istakli su veliko zadovoljstvo potpisivanjem ugovora i iskazali veliku zahvalnost firmi VISPAK d.d koja već 20 godina neprestano podržava rad ne samo NK Bosna nego i ostali sportskih kolektiva na području općine Visoko.

Također, pozvao je i građane općine Visoko da što više koriste proizvode ove naše renomirane kompanija, te time uveliko pomažu u ostvarivanju novih radnih mjesta i naravno boljoj podršci u svim segmentima.

Vispak d.d. je osnovan 7. aprila 1972. godine u Visokom kao sastavni dio Veleprometa, jednog od najvećih tadašnjih trgovačkih lanaca u bivšoj Jugoslaviji.

Prvobitni pogoni su bili u Ozrakovićima, nedaleko od sadašnje poslovne zgrade i pogona Vispaka. Bilo je zaposleno 50 radnika, a u novoj zgradi, tj. postojećoj, Vispak je od 1980. godine. Iste godine kada je osnovan počela je proizvodnja Zlatne džezve, najpoznatijeg branda ove kompanije.

Facebook stranica

Standings provided by SofaScore LiveScore
Scroll to Top