Bosna – Sarajevo 2:1 (0:0)

stile

Stadion Luke. Gledalaca: 700. Sudija: Avdo Seferović (Visoko). Strijelci: 1:0 A.Hodžić (47), 2:0 Čiva (70), 2:1 Puzigača (80-penal).

BOSNA: Strika, Muharemović, Mujkić, M-Hodžić, Frljak, A.Plakalo, Čulov, Čiva, Čabaravdić, M.Plakalo, M.Raščić. Još su igrali: Šukrija, Alihodžić, Tekešinović, A.Hindija, A.Raščić, Marković, B.Hindija, Smailbegović, Čomaga, Bešić, A.Hodžić, Alimanović. Trener: Emir Karahmet

SARAJEVO: Bandović, Radoš, Barić, Tatomirović, Cimirot, Radovac, Alispahić, Duljević, Quadio, Bekić, Velkoski. Još su igrali: E.Plakalo, Berberović Kalasi, Rustemović, Kovačević, Andušić, Purić, Bilbija, Stojčev, Benko, Okić, Puzigača. Trener: Meho Kodro.

Nakon dugo vremena, pravi nogometni ambijent na stadionu Luke. Tribine prilično ispunjene, protivnik Bosne jedna od najboljih ekipa u BiH, Sarajevo. Sportski partneri su igrali prijateljsku utakmicu, koja je za Bosnu prva u okviru priprema za drugi dio sezone, dok je Sarajevo već odavno u pogonu. Drugoligaš protiv premijerligaša, ali se to na terenu apsolutno nije primjetilo. Potpuno ravnopravno prvo poluvrijeme i bez golova, a onda na početku drugog Bosna preko A.Hodžića dolazi u vodstvo. Sarajevo je bezidejno i sa prvom i sa drugom postavom, koja je u drugom dijelu još i nešto uspjela napraviti. Bosna prijeti iz kontranapada, pa Čiva nakon jednog takvog povisuje na 2:0. U samoj završnici potpuna inicijativa Sarajeva, ali bez pravih prilika i onda počasni gol iz penala preko Puzigače. U samom finišu su navijači Sarajeva, koji su inače došli u velikom broju, napravili incident i napali pomoćnog sudiju, ali je meč ipak priveden kraju. Zadovoljniji naravno domaći i trener Karahmet, koji je vrlo dobro postavio igru Bosne, dok trenera Kodru s druge strane čeka još puno posla do početka Premijer lige.

www.visoko.co.ba

Scroll to Top