Visočanin Melvin Ahmetović: Svi mladi nogometaši iz Visokog su dobrodošli na Juventusov kamp

Poznati italijanski nogometni klub Juventus, po drugi put, održat će kamp za sve mlade nogometaše iz BiH u Sarajevu i ove godine, tačnije u augustu. Od 22. do 27. augusta nogometni stručnjaci iz Italije posjetit će glavni grad BiH, gdje će na terenima Internacionalnog univerziteta u Sarajevu održati petodnevni kamp za mlade bosanskohercegovačke nogometaše.

Italijanski nogometni gigant, u saradnji sa Birr grupom iz Sarajeva, odlučio je da je to najbolji način za obučavanje i promatranje talenata diljem svijeta, te će BiH ove godine biti na spisku mnogih zemalja u kojima ovaj klub održava svoje kampove. U ime Birr grupe, za portal Visoko.co.ba, ovom prilikom govorio je Visočanin Melvin Ahmetović, sin poznatog bh. sportskog komentatora Kemala Ahmetovića i jedan od članova organizacionog odbora kampa.

“Birr Group će po drugi put organizovati Juventusov klamp u Bosni i Hercegovini, u augustu ove godine, što je na neki način posljedica dobre organizacije prošlogodišnjeg kampa, ali je u isto vrijeme i uvertira za Juventus Akademiju koja će početi sa radom u septembru ove godine. Naš cilj je da ove godine napravimo kamp koji će pohoditi djeca iz čitave Bosne i Hercegovine, s tim da već imamo upite iz drugih zemalja u regionu. I prošlogodišnji kamp je bio internacionalnog karaktera, jer smo imali polaznike iz 9 različitih država.

Meni kao strastvenom navijaču Juventusa, je ovo ostavarenje sna! Mogućnost da iskombinujem rad za Juventus, kojeg ne doživljavam samo kao klub, već kao način života, i svoje fakultetsko zvanje bečelera međunarodnih odnosa i odnosa sa javnošću, je nešto što se rijetko susreće u životu. Ovo je jedan zaista fantastičan posao, kroz koji se otvaraju mnoga vrata, budući da se nalzim u stalnom kontaktu sa ljudima, kako iz svijeta fudbala, tako i iz svijeta biznisa. Kada se na to još doda, da naša kompanija posjeduje licencu za organizovanje kampova u citavom regionu (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Kosovo i Makedonija), onda vam je jasno da ovo nije neka šuplja priča.” – govorio je Ahmetović.

Sam kamp, kako nam je kazao Ahmetović, uvertira je u pokretanje Juventusove akademije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, koja će biti koncipirana kao omladinski klub gdje će djeca imati priliku da usavršavaju svoje ljudske i nogometne sposobnosti.

“Mi se vodimo Juventusovom filozofijom da prvo razvijamo djecu kao osobe, a tek onda kao fudbalere. Očigledno je da ljudi iz Torina mnogo rade na edukaciji mladih ljudi, što je raritet u svijetu fudbala.” – rekao nam je Ahmetović o pokretanju akademije ovog italijanskog nogometnog giganta.

Ipak, glavna tema našeg razgovora bio je Juventusov kamp, koji je idealna prilika za sve mlade nogometaše iz BiH da budu dio jedne internacionalne sportske priče u Sarajevu. Za kraj našeg razgovora Ahmetović, vođen lokal-patriotizmom, pozvao je sve mlade nogometaše iz Visokog da se priljuče u augustu Juventusovom kampu i dožive nevjerovatna iskustva.

“Kao i prošle godine, tokom kampa će biti izuzetno mnogo zanimljivih sadržaja za polaznike. Također, trenutno smo u procesu organizacije smještaja za sve dječake koji nisu iz Sarajeva, u sklopu kampusa Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu, gdje će se i održati kamp, a sve po nekoj razumnoj i prihvatljivoj cijeni. Ovim putem želim da pozovem sve zainteresovane dječake iz Visokog, starosne dobi od 6 do 17 godina, da se prijave na naš kamp i osjete kako je to trenirati u jednom od najboljih klubova na svijetu. U životu se nikad ne zna, možda sutra neko od naših dječaka postane novi Pogba ili Dybala, što bi meni kao Visočanu bilo izuzetno drago.”

Scroll to Top