VIDEO: Adnan Hodžić strijelac za Mladost DK u 26. kolu BHT Premijer lige BiH

Ekipa Mladosti DK je u 26. kolu BHT Premijer lige BiH došla do važne pobjede u Zvorniku protiv Drine rezultatom 2:0 i zakoračila velikim koracima ka Ligi 12. Strijelac drugog gola koji je osigurao pobjedu gostima bio je bivši igrač NK Bosna Adnan Hodžić.

Od samog početka Mladost je krenula ofanzivno u želji da dođe do gola. U tome su i uspjeli u 11. minuti preko Harisa Dilavera. Akcija je krenula sa lijeve strane preko Husića, a potom je lopta došla do Dilavera koji šutira, lopta pogađa Vasiljevića i završava u mreži domaćih. Mladost je do kraja prvog dijela igre imala još dvije prilike preko Isakovića i Dilavera ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku preslikana igra iz prvog dijela. Mladost je imala terensku inicijativu, a pobjedu Mladosti je ovjerio rezervista Adnan Hodžić u 86. minuti susreta kada je matirao Erića za 2:0.

Ovom pobjedom Mladost je došla do 36 bodova i na je korak do opstanka u društvu najboljih. Ono što može posebno radovati Rahimića i Šabića je što je niko od četiri igrača kojima je prijetila treća javna opomena i suspenzija pred susret sa Travnikom nije dobio žuti karton i Mladost će u najjačem sastavu dočekati Vezire.

 

Scroll to Top