Partneri: Ismar Hadžibajrić o zdravstvenom stanju ekipe pred revanš s norvežanima

image

Nakon odigrane utakmice protiv norveškog Haugesunda, zdravstveni bilten prvog tima Sarajeva je povoljan. Gotovo svi igrači su u punom trenažnom procesu i nesmetano odrađuju plan i program stručnog štaba uoči uzvratne utakmice u Norveškoj.

Trenutno, tri igrača bordo kluba su van stroja. Jedan od njih je Ivan Tatomirović, koji je u 84. minuti utakmice na Koševu zadobio udarac zbog kojeg je morao napustiti igru.

Fizioterapeut našeg kluba, Ismar Hadžibajrić, objasnio nam je kakva povreda je u pitanju.

“Riječ je o istegnuću ligamenata koljena. Ivan je započeo sa terapijama i u toku je njegov oporavak. Medicinski tim bordo kluba čini sve, kako bi ga prije svega oporavili, ali i osposobili za utakmicu protiv Haugesunda.”, kazao je Hadžibajrić.

Osim Tatomirovića, van trenažnog procesa su već duže vrijeme Irfan Vusljanin i Ognjen Todorović. Dobra vijest za naš stručni štab jeste činjenica da je Vusljanin počeo sa treninzima.

“Irfan je počeo sa treninzima i vjerujemo da će u narednim danima moći punim kapacitetom trenirati sa ostatkom ekipe. Što se tiče Todorovića, početkom iduće sedmice imati će pregled, nakon kojeg ćemo znati više detalja.”, dodao je Hadžibajrić.

Uzvratna utakmica 2. pretkola kvalifikacija za evropsku ligu na rasporedu je 24. jula, a igra se u Norveškoj, u gradu Haugesundu.

Scroll to Top