Utakmicu Gošk – Bosna gledajte uživo na City TV

Rapsodija visočkog nogometa traje i dalje i nakon četiri odigrana kola u Prvoj ligi Federacije je Bosna jedini tima sa maksimalnim učinkom i samim tim usamljena na prvom mjestu na tabeli.

Nema ljubitelja nogometa ili uopšte sporta u Visokom da nije više puta pronašao i pogledao tu tabelu, tek toliko da sebi automatski popravi raspoloženje.

Veoma lijepo je bilo i na stadionu Luke u subotu, gdje se takođe mogla napuniti „baterija“ zadovoljstva i dobrog raspoloženja, uz prilično ispunjene tribine, sjajnu atmosferu i na kraju odličnu igru i pobjedu nogometaša Bosne.

Konačno smo dobili taj „huk“ sa tribina, koji sigurno daje krila i samim igračima na terenu, Demoni su odično odradili svoj dio posla i čini se da definitivno dobijamo taj „kult“ dolaska na stadion svaki put kada igra Bosna. Očekujemo naravno i još više i ne bi to smio diktirati samo rezultat, jer je sasvim sigurno da će doći i porazi, nerješeni rezultati, koji su sastavni dio sporta.

Vidi se i da u samim igračima ima još rezerve i da sigurno mogu i bolje, isto kao što uvijek bolja može biti i podrška ljudima koji trenutno vode Bosnu i koji su eto konačno uspjeli napraviti situaciju da smo lideri i da se otvoreno priča o Premijer ligi.

Opravdanja je uvijek puno kada se nešto želi izbjeći i upravo je nedostatak ambicije i dobrih rezultata, kao i same atmosfere unutar kluba, bilo glavno opravdanje za većinu privrednih subjekata i onih koji mogu biti dio projekta. Taj argument su sada izgubili i zato ih sve još jednom pozivamo da se uključe i budu dio jedne lijepe sportske priče, koja publiku vraća na stadion i subotu čini praznikom nogometa u Visokom.

Ta priča se za Bosnu nastavlja jednim tradicionalno neugodnim gostovanjem u Gabeli kod Goška, gdje Bosna u prošlosti nije uspjevala napraviti puno. Tradicije su tu da se ruše i možda je sada pravo vrijeme, jer sasvim sigurno domaćin više „drhti“ uoči ogleda sa neporaženim liderom. A koliko Bosna počinje privlačiti pažnju i ostalih ljubitelja nogometa, govori i informacija da će na City TV, utakmica iz Gabele biti prenošena uživo u nedjelju od 16:30 sati. Za one koji su na Telemach kablovskoj televiziji, kanal 60, a za one koji žele uživo gledati Bosnu, već je osiguran navijački autobus.

www.visoko.co.ba

Scroll to Top