Utakmica NK “Bratstvo” – NK “Metalleghe” regitrovana službenim rezultatom 0:3 (p.f.)

Odlukom Komisije za takmičenje Nogometnog saveza Federacije BiH prekinuta utakmica 26. kola Prve lige FBiH: NK “Bratstvo” – NK “Metalleghe BSI” registrira se službenim rezultaom 0:3 (p.f.) u korist NK “Metalleghe-BSI”.

Komisija za takmičenje NS FBiH na sjednici održanoj 19.05.2016. godine u Sarajevu uvidom u cjelokupan spis predmeta i to: izvještaje i dopunske izvještaje svih službenih lica navedene utakmice, očitovanje NK “Bratstvo” i NK “Metalleghe-BSI”, kao i pregledom video zapisa nepobitno je utvrdila da je do prekida utakmice došlo uslijed nakon fizičkog napada od strane civilne osobe i igrača NK “Bratstvo” na glavnog suca utakmice.

Shodno članu 64. Pravilnika o nogometnim natjecanjima NS/FS BiH Komisija za takmičenje je navedenu utakmicu registrirala službenim rezultatom 0:3 (p.f.) u korist NK “Metalleghe-BSI”.

Komisija za takmičenje NS FBiH je podnijela disciplinsku prijavu  protiv igrača NK “Bratstvo” Pantić Aleksandra, Kadić Nermina, Ikanović Eldara, Šuša Edina i sportskog radnika Halilović Misada zbog fizičkog napada na glavnog suca utakmice.

Scroll to Top