NK Bosna uspostavlja suradnju sa FK Sarajevo

IMG 2840

 

Fudbalski klub Sarajevo i Nogometni klub Bosna Visoko od naredne sezone vjerovatno će uspostavit saradnju. 

Igrači koji se ne uspiju izboriti za mjesto u prvom timu Sarajeva, a na koje će tim sa Koševa računati u budućnosti trebali bi biti posuđeni ekipi iz Visokog. Tu informaciju potvrdio nam je i predsjednik Bosne i bivši fudbaler ekipe sa Koševa, Faruk Ihtijarević. 

“Ta ideja se javila prije dva, tri mjeseca. Mislim da je to potreba i za Bosnu, ali i za Sarajevo. Mislim da možemo uspostaviti saradnju. Obavili smo neke preliminarne razgovore i zaista mislim da neće biti problema. Mi smo poslali pismo namjere Sarajevu i čekamo odgovor,” rekao je Ihtijarević. 

Ihtijarević je dugo nosio dres ekipe sa Koševa i ističe kako je svjestan da je prelazni period iz juniora u prvi tim izuzetno težak za svakog mladog igrača. 

“Obzirom da sam i ja igrao dugo godina gore znam da je taj prelazni period težak. Znam da su mladi igrači imali dosta poteškoća, a samim tim i Sarajevo Igrači na koje Sarajevo računa u budućnosti bi dolazili u Bosnu na jednu vrstu kaljenja. Mi bi tako pojačali svoj sastav, što je za nas jako bitno jer želimo izboriti povratak u Prvu ligu Federacije BiH,” rekao je Ihtijarević.

Ovu informaciju potvrdio nam je i sportski direktor kluba sa Koševa, Abdulah Ibraković. 

“Sinoć je donešena odluka na UO i mi sa oduševljenjem možemo reći da ćemo uspostaviti saradnju sa Bosnom. U Visoko ćemo slati igrače koji su mlađi od 23 godine, tako da mogu reći da će to biti jedna vrsta U-23 tima FK Sarajevo. Svi oni igrači koji se ne budu mogli izboriti za mjesto među 18 u prvom timu Sarajeva igrat će u Bosni i smatram kako će ekipa iz Visokog imati odlična tim,” rekao je Ibraković i dodao:

“Naš cilj je da okupimo najbolje mlade igrače iz cijele Bosne i Hercegovine, jer upravo taj period od 18 do 20 godine je najkritičniji za mlade igrače. Vrijedi istaći kako će se raditi po programu iz FK Sarajevo, a postoji mogućnost da stručni štab čini trenerski kadar našeg kluba,” rekao je Ibraković za SportSport.ba

Scroll to Top