Uščuplić: “Publika je mogla uživati”

Trener prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, Dženan Uščuplić, nakon današnje ligaške pobjede protiv Širokog Bijega, obratio se medijima, kazavši da je susret obilježila majstorija Miloša Stojčeva, koji je postigao fantastičan gol za 2:1

“Meni je izuzetno drago što je publika mogla uživati, unatoč ovako teškom terenu, koji u biti i nije bio loš, obzirom na koncert, koji se nedavno održava. Nekada trener pogodi sa izmjenama, nekada ne pogodi, Miloš Stojčev je postigao jedan sjajan gol, on je sjajan momak i sretan sam zbog njega. Termin utakmice je imao svoju ulogu, jer nije lahko igrati na 35 stepeni. Mislim da je bila noćna utakmica, da bi igrači obje ekipe pokazali još više, a mislim da bi bilo i više publike”, kazao je Uščuplić, osvrnuvši se potom na utakmicu Sarajeva i Zrinjskog, koja je na rasporedu naredno kolo.

“Što se tiče narednog kola i utakmice protiv Zrinjskog, mislim da je dobro što oni stižu u ovom periodu, a i teren bi trebao biti na boljem nivou. Nadam se da ćemo ponoviti dobru igru i pružiti kvalitetnu utakmicu. Zadovoljan sam sa svima u veznom redu i kada je Ikande stigao, ja sam rekao da je to sjajan igrač. Ulaskom Stojčeva, igra je dobila još više na odgovornosti.”

Sarajevo u narednom kolu dočekuje Zrinjski u sklopu 4. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.


Scroll to Top