U subotu kreće nova sezona

U subotu (05.08.) na rasporedu je 1. Kolo nove sezone Prve Lige FBiH. Ove sezone je konkurencija u ligi izuzetno jaka, imajući u vidu da nekoliko ekipa ima zaista kvalitetne momčadi. Imajući u vidu kvalitet lige, bilo bi izuzetno važno za našu ekipu da ostvarim pobjedu, na premijeri pred visočkom publikom.

Prvi protivnik u novoj sezoni je „stari znanac“, ekipa HNK Orašja, koja je u odnosu na prošlu sezonu napravila određene rokade. Na klupu „Labudova“ se ponovo vratio Mato Neretljak, koji  je nakon neupsješne sezone u ekipi Metalleghea, odlučio da se vrati u staro jato.

S druge strane, naša ekipa je u biti zadržala kostur tima, ali i uspjela da privuće neke nove kvalitetne igrače. Trener naše ekipe, gosp. Ištuk, je u nedavnom intervjuu za jedan web portal istakao da je zadovoljan načinom na koji je ekipa radila u pripremnom periodu, te da je glavni akcenat u novoj sezoni na boljem odrađivanju defanzivnih zadataka.

Najvažnija stvar za našu ekipu leži u tome da su se novi momci izuzetno brzo prilagodili na svlačionicu i mentalitet ekipe, što bi moglo imati presudni faktor u izuzetno dugom prvenstvu. Imajuči na umu da je prvenstvo veoma dugo, ciljano se išlo na pravljenje nešto šireg igračkog kadra, što bi u konačnici mogao biti jedan veliki plus za našu ekipu.

Za sve one koji su tokom priprema odvajali po nekoliko sati svoga vremena, kako bi pratili trennge i rad ekipe, nije nepoznanica da je atmosfera u ekipi na visokom nivou, te da se, bez obzira na visoke vrućine, radilo izuzetno dobro.

Ovim putem ujedno pozivamo sve ljubitelje fudbala da dođu na prvu ovosezonsku utakmicu na stadionu „Luke“, kako bi podržali naše momke do prve pobjede i dobrog starta prvenstva. Utakmica počinje u 17:30, a sudit će je Dario Karačić iz Čitluka.

Koristimo ovu priliku da još jednom pozovemo, sve privrednike sa naše Općine, da pognu u radu NK „Bosna“ Visoko, kako bi se ovaj visočki gigant vratio na mjesto koje mu pripada, a to je Premijer Liga BiH.

NKB Press

Scroll to Top