U pripremi knjiga o 100 godina fudbala u Visokom

Predsjednik NK Bosna Nermin Kadrić i osnivač portala Visoko.co.ba Adnan Jašarspahić danas su na Gradskom stadionu Luke održali prvi inicijativni sastanak čija je tema bila knjiga koja bi obuhvatila priču i sve fakte o predstojećem jubileju koji pada iduće godine, a to je 100 godina fudbalske/nogometne igre u Visokom.

O ovom projektu u nastajanju izjavu je dao i Adnan Jašarspahić koji je trenutno uposlenik FTV i urednik portala Federalna.ba.

”Bosna je iznad svake dnevne politike i uskih lokalnih interesa. Nadaleko su ime Visokog u dresu FK i NK Bosna pronijeli igrači i sportski radnici Visokog. Moja namjera je da okupim kompetentne ljude, novinare, sportske radnike, bivše igrače, navijače, legende kluba …. i da svi zajedno prikupimo svu potrebnu građu za realizaciju jednog ovakvog ozbiljnog i zahtjevnog projekta. Ovo će zapravo biti trajni ilustrovani dokument koji će nas sve nadživjeti baš kao i NK Bosna. Rekao sam danas i predsjedniku kluba da se nije mogao desiti bolji momenat za obilježavanje 100 godina fudbala u Visokom i zatražio obećanje da u narednoj sezoni “napadamo” prvo mjesto i povratak u Prvu ligu Federacije jer je zaista sramotan i ponižavajući podatak da Bosna danas igra u trećem rangu takmičenja, a ni za zadnje stranice buduće knjige nije lijepo da priču završavamo iz takve perspektive, na što sam dobio obećanje da će Bosna iduće sezone osvojiti prvenstvo, a što je opet odličan uvod i inspiracija za pisanje ove knjige.”

NK Bosna je 05.07. prozivkom igrača započela pripreme za narednu sezonu gdje bi glavni rival za osvajanje prvog mjesta mogao biti stari poznanik Čelik iz Zenice.

Scroll to Top