U nedelju 14.08.2016 svi putevi vode na Koševo

Utakmica prvog kola protiv vrlo neugodne Čapljine je iza nas, obzirom da je prva u sezoni nečemo se baviti analizama. Naši momci su ostvarili pobjedu i najavili odličnu sezonu kakva je na kraju krajeva bila i ona prošla kada smo u prvom kolu savladali u gostima istog protivnika.

Više od svega raduje nas dobra igra oporavljenog kapitena Čabaravdić Amara, strijelca drugog gola, koji u izjavama za medije ovih dana ističe izražen timski duh ekipe koju predvodi na zelenom terenu.

Uz povratak popularnog Čabe, sasvim sigurno da je top tema medju navijačima Bosne i predviđanje kada će na zeleni teren istrčati najzvučnije pojačanje ove sezone Denis Cana. Naime iz Češke je danas na adresu NS/FS BiH stigao i međunarodni certifikat te je s te strane otklonjena posljednja administrativna prepreka kada je nogomet u pitanju. Ona druga prepreka koja se zove “boravišna dozvola” još uvijek je u fazi rješavanja, obzirom da je Denis državljnin Crne Gore neophodno je da mu Služba za poslove sa strancima BiH izda boravišnu dozvolu čime bi postupak registracije mogao biti okončan. Očekujemo u narednim danima da se i ovo pitanje riješi, nakon čega bi karioke bile kompletne u misiji koja se zove “plasman u viši rang”.

Činjenica je da Bosna u posljednjih par sezona nije imala jaču i kompaktniju ekipu, te ako ne bude “sudijskih lakrdija” sasvim sigurno da se objektivno može upustiti u borbu za povratak u društvo najboljih. Bolja ekipa znači i više finansijskih idataka, uprava kluba čini maksimalne napore da obezbjedi neophodna sredstva, ali skupo takmičenje zahtjeva dodatne snage. Pozivamo sve iskrene prijatelje kluba da se u skladu sa svojim mogučnostima odazovu ovakvoj situaciji i finansijski pomognu naš klub. Vratimo našem gradu ono što mu pripada, a to su utakmice na kojima će gledati u Lukama Sarajevo, Želju, Zrinjski itd.

Sljedeča utakmica naših momaka dolazi već u subotu 14.08.2016 godine na Koševu u 17:30, gdje gostujemo novajliji u ligi ekipi FK Bosna Sema. Iako novi u ligi, ekipa Bosna Seme  nije nimalo naivna, uz provjerena igračka imena pa i bivše igrače Bosne, pred našom ekipom je težak zadatak.

Tim povodom na svom FB profilu danas se oglasio i član uprave kluba Mirza Laletović i pozvao navijače na Koševo, njegov poziv prenosimo u cijelosti:

Očekujemo veliku podršku navijača na Koševu gdje naš tim igra sljedeću utakmicu protiv FK Bosna-Sema. Ovi igrači zaslužuju podršku jer radi se o kvalitetnim igračima a prije svega dobrim momcima.‪#‎SvinaKoševo‬ #BudiBosna

 

Scroll to Top