U derbiju kola Travnik i Velež podijelili bodove

Nogometaši Travnika i Veleža danas su odmjerili snage na stadionu Pirota u okviru prvog kola Prve lige Federacije, a završilo je 1:1 (1:0)

Travnik je definitivno pripalo prvo poluvrijeme, a Veziri su stvorili veliki broj šansi, te na kraju postigli samo jedan pogodak. Prvu pravu priliku bilježimo u šestoj minuti kada Jusufbašić dobro šutira, ali Voloder izbija u korner. Sedam minuta kasnije ponovo prijeti Travnik, ali Smajićev pokušaj je izblokiran.
U 27.minuti ponovo je pokušao agilni Irhan Smajić, ali je opet izblokiran, da bi par minuta kasnije Nurković se poigravao pred svojim golom, ali Rođeni nisu uspjeli doći do vodstva.
Travnik je poveo u 38.minuti. Nakon jednog igranja rukom u domaćem šesnaestercu, glavni sudija Edin Jakupović je pokazao na penal, a siguran izvođač je bio Sabahudin Jusufbašić, inače bivši igrač Veleža.
Samo što je počelo drugo poluvrijeme Jusufbašić prijeti, ali ostaje 1:0. Promašaje domaćih u 50.minuti kaznio je Denis Zvonić koji sa par metara pogađa mrežu Nurkovića za veliko slavlje stotinjak gostujućih navijača.
Nakon toga sjajnu priliku za Travnik propustio je rezervista Ćurić koji sa par metara prebacuje gol gostiju iz Mostara. U 81.minuti ponovo prijete domaći, ali Jusufbašić i Alispahić su zasmetali jedan drugom te promašili gotovo nemoguće i ostalo je 1:1.

NK Travnik : FK Velež 1:1 (Jusufbašić, Zvonić)

Scroll to Top