Tan Sir Vincent Tan daje punu podršku šefu stručnog štaba Ješić Miodragu i stručnom štabu FK Sarajevo

Reagujući na trenutnu situaciju u i oko Fudbalskog Kluba Sarajevo, Tan Sri Vincent Tan želi da ovim putem iskaže punu podršku šefu stručnog štaba Miodragu Ješiću, stručnom štabu, igračima i klubu u cjelini.

Prije nekoliko mjeseci, Upravni odbor je detektovao da Fudbalski Klub Sarajevo sa 50 igrača pod ugovorom, koliko ih je bilo krajem 2015. godine, ima preveliki igrački kadar koji Klub ne može podržati finansijski. Kao rezultat toga, hitne akcije su poduzete kako bi se smanjio broj igrača i time povećala efikasnost Kluba. Bez ovih poteza i aktivnosti, nastavljajući prijašnju sportsku politiku, Tan Sri Vincent Tan bi prestao sa podrškom i finansiranjem aktivnosti FK Sarajevo.

Tan Sri Vincent Tan je doveo Ješić Miodraga i njegov tim da počiste nered u sportskom odjelu kluba. Šef stručnog štaba Miodrag Ješić i generalni direktor Dino Selimović su uspjeli da smanje igrački kadar na prihvatljiviji broj, trenutno 36 igrača pod ugovorom, sa puno većom zastupljenosti igrača koji se promovišu iz Akademije FK Sarajevo. Ovo se postiglo mukotrpnim radom, posvećenosti i marljivosti Ješića, Selimovića i ostalog osoblja FK Sarajevo.

Tan Sri Vincent Tan daje potpunu podršlu sportskoj politici gospodina Ješića i njegovog tima, te ovim putem poziva sve navijače i simpatizere FK Sarajevo da podrže tim i igrače u svim predstojećim utakmicama ostatka sezone.

Scroll to Top