Subota u Visokom rezervisana za nogomet

U subotu (11.03.), sa početkom u 15:00, naša ekipa igra prvenstvenu utakmicu 17. kola Prve Lige Federacije BiH protiv ekipe Bosna Seme.

Ovo je prilika da naša ekipe, nakon pobjede u Čapljini, napravi još jedan dobar rezultat, te time i dalje ostane na čelu tabele.

Još jednom pobjedom, naša ekipa bi napravila dodatni pritisak na konkurente, ali bi došla i u dobru poziciju pred 4 izuzetno teške utakmice, Sloga Simin Han (u gostima), Zvijezda (u gostima), GOŠK (kod kuće) i Travnik (u gostima).

Ono što izuzetno raduje sve ljubitelje fudbala u Visokom, je činjenica da se u tim vraća iskusni štoper Predrag Papaz, koji je u Čapljini odrađivao suspenziju zbog akumuliranih žutih kartona.

Zdravstveni bilten ekipe je dobar, sa izuzetkom Gljive (nešto duže odsustvo) i Rastodera (kraće odsustvo), koji vuku određene povrede. Svi ostali igrači su izuzetno motivirani da nastave sa pobjedama i nadaju se da će pružiti odličnu predstavu za sve one koji se odluče provesti subotu na Gradskom stadionu.

Ove dvije ekipe su odmjerile snage u prvom dijelu sezone, a pobjedu je odnijela naša ekipa, rezultatom 0:1. Jedini gol u ovoj utakmici je postigao Fahrudin Kovač, u 69. minuti, na asistenciju Denisa Cane.

Naša ekipa je statistički gledano najbolja domaća ekipa, sa 6 pobjeda i 2 neriješena rezultata, dok su gosti iz Sarajeva jedna od slabijih gostujućih ekipa, sa 1 pobjedom, 2 neriješena i 5 poraza, uz gol-razliku 7:14. Sa druge strane naša ekipa kod kuće ima gol-razliku 14:4, što će sigurno dati vjetar u leđa igračima i navijačima Bosne iz Visokog.

Čitavu euforiju oko našeg Kluba podižu i naši navijači, popularni Demoni, koji su u zadnjih nekoliko dana napravili niz akcija, sa ciljem popularizacije Kluba i ove navijačke skupine.

Također, UO Kluba užurbano radi na pripremi terena i kompletnog stadiona za prvu domaću utakmicu u ovoj polusezoni. Sigurni smo da će svi koji se odluče posjetiti stadion „Luke“ iskusiti ambijent dosljedan ekipi koja cilja Premijer Ligu.

Pozivamo sve navijače i simpatizere našeg Kluba, ali i sve ljubitelje fudbala, da pruže podršku našoj ekipi, te da napravimo spektakl kakav odavno nije viđen u Visokom.

NK Bosna – FK Bosna Sema

Gradski stadion Luke

Subota 11.03.17

15:00

#BudiBosna

NKB Press

Scroll to Top