Sportzdk.ba: Šef struke Bosne iz Visokog Faruk Dedić: U svakoj utakmici preuzimamo ulogu favorita

Bosna iz Visokog drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije otvorila je pobjedom nad ekipom Čapljine (1:0). Visočani su slavili veoma važnu pobjedu, te pokazali da ove polusezone imaju samo jedan cilj, a on se zove prvo mjesto i plasman u Premijer ligu naše zemlje.

Već u subotu u Visoko dolazi Bosna Sema, te svi navijači domaće ekipe vjeruju u novu “tricu”.

“Mi moramo pobijediti. Nema više priče da imamo cilj, imperativ i to, to smo premašili. Svaku utakmicu moramo ući što angažovanije, podrediti se rezultatu, te svaku utakmicu preuzimamo ulogu favorita. Nadamo se pobjedi, a Bosna Semu dobro poznajemo. Tu su većinom veoma školovani igrači koji su nastupali sa Željezničar i Sarajevo, te se po meni trebali do sada imati pet šest bodova više”, jasan je bio u razgovoru za SportSport.ba trener NK Bosna Visoko Faruk Dedić.

U Visokom vlada prava nogometna euforija. Očekuje se da će tribine stadiona Luke u subotu biti dobro ispunjene, pa smo Dedića pitali da li euforija može biti pritisak na njegovu ekipu.

“Nama euforija i pritisak gode. Svjesni smo toga i igrači moraju biti također svjesni, te nositi se s tim”, dodao je Dedić.

Trenera Bosne raduje što će na raspolaganju imati sve igrače, a meč na stadionu Luke igra se u subotu s početkom u 15 sati.

www.sportzdk.ba

Scroll to Top