Skupština kluba 10. januara bira novog predsjednika

Nogometaši visočke Bosne prvi dio sezone u 1. ligi FBiH završili su na prvom mjestu ispred Travnika i Orašja.

Visočani imaju za cilj plasman u Premijer ligu, a u narednih pola godine moraju riješiti pitanje i infrastrukture, jer moraju da naprave još jednu tribinu s 1000 sjedećih mjesta, kako bi ispunili uvjete igranja u najjačem rangu, ako naravno budu prvi na kraju sezone.

Kada su u pitanju trenutne novosti u i oko kluba, ono što je prvo na redu jeste Skupština kluba, koja će biti održana 10.januara 2017. godine. Na ovoj sjednici izabrat će se novi predsjednik kluba, koji bi trebao i dodatno ojačati Upravni odbor, kako bi svi zajedno na proljeće stigli do cilja.

Prozivka nogometaša Bosne zakazana je za 19.januar, a veći dio priprema biće održan u Visokom, te okolici, budući da Bosna ima podlogu s umjetnom travom i dobre uslove za pripreme u zimskom periodu, međutim stručni štab će ipak zajedno s igračima otputovati u Hrvatsku gdje bi trebali ostati 10-tak dana i odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Kada je u pitanju igrački kadar, zvaničnih dolazaka još nema, Adnan Hodžić najavio je svoj odlazak iz kakanjske Mladosti, a njegov novi klub biće vjerovatno Bosna, gdje je prije godinu dana pružao sjajne partije. Adnan Hrelja će se vratiti u Mladost, budući da je još pod ugovorom, ali rukovodstvo Bosne učinit će sve da ovaj sjajni nogometaš i na proljeće nosi dres kluba iz Visokog.

www.sportsport.ba

Scroll to Top