Sjajni kadeti NK Bosna još uvijek neporaženi u Omladinskoj ligi centar: Žepče – Bosna 2:2

Kadetska selekcija Nogometnog kluba Bosna iz Visokog sjajno je otvorila proljetni dio prvenstva u Omladinskoj ligi centar, gdje su i dalje, nakon pet odigranih kola, najefikasnija ekipa proljetnog dijela prvenstva. Nakon što su prošlog vikenda savladali ekipu Metalleghea iz Jajca, Visočani su ovog vikenda otputovali u Žepče gdje su bili gosti kod istoimenog nogometnog kluba.

Sjajna utakmica ponudila je mnogo dobrih poteza na obje strane terena, te su mladi visočki nogometaši čak dva puta uspijevali doći do vodstva na ovoj utakmici. Ipak, ekipa Žepča, trenutno drugoplasirana ekipa prvenstva, uspijevala je nekako pronaći načine da dođe do gola gostiju, te su se na kraju utakmice obje ekipe morale zadovoljoti podjelom bodova.

Strijelci za NK Bosna u ovom susretu bili su Omanović i Smajlović, koji su se pobrinuli da njihova ekipa ostane i dalje jedina neporažena selekcija NK Bosna, kada je riječ o proljetnom dijelu prvenstva.

Narednog vikenda visočki nogometaši će ugostiti trećeplasiranu ekipu Toška iz Tešnja, koja je također i direktni protivnik Bosni u borbi za sami vrh tabele. Inače, u ovom trenutku kadeti Bosne se nalaze na četvrtom mjestu tabele, sa 39 ostvarenih bodova, sedam manje od prvoplasirane bugojanske Iskre.

Scroll to Top