Selimović: Nemamo problema sa beogradskom mafijom

Press konferencija u prostorijama FK Sarajevo se rasplamsala kada je riječ uzeo direktor kluba Dino Selimović.
“Možete li vi više novinarski, a ne navijački pisati na Facebooku i znate li da vaša riječ kao i moja riječ ima teže značenje?”. Upitao je direktor FK Sarajevo Dino Selimović prisutne predstavnike medija, te nastavio:

“FK Sarajevo je prije pet godina bio pred gašenjem, a sada se borimo za titulu. Nismo mi izgubili kormilo, suspendovano je pet igrača za koje mi smatramo da su to zaslužili svojim odnosnom”.

Direktor Bordo kluba bio je prilično razočaran pojedinim natpisima kako je njegov kolega Ibraković “grobar”, pa je Ibrakovića koji je sjedio dvije stolice od njega upitao:

“Kada si ti Ibrak došao u klub?”. Ibraković je odgovorio da je u klub stigao u godini kada je Radovan Karadžić otišao u Haag.

“Degutantno je da ljudi koji ne dolaze na treninge i nisu gledali ni jedan trening Mehe Kodre komentarišu njegov rad”, istakao je Selimović.

Direktor kluba iz Titove 38 b je demantovao da u klubu postoje bilo kakvi spoljni faktori koji uzrokuju probleme.

“Nemamo problema sa beogradskom mafijom, sa menadžerima i atmosfera je među igračima okej. Vi veličate problematične situacije, ali dobar dio krivice snose i fudbaleri, odnosno loši rezultati”, rekao je direktor FK Sarajevo, čije se izlaganje u jednom trenutku pretvorilo u direktnu raspravu sa jednim od kolega.

http://www.sportsport.ba/

Scroll to Top