Sarajevo u nedjelju gostuje Travniku. Paradžik dijeli pravdu na Piroti

U sklopu 2. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2015/16, Fudbalski klub Sarajevo će u nedjelju, 2. augusta tekuće godine, gostovati Travniku. Utakmica na gradskom stadionu “Pirota” počinje u 17 sati, a poznato je službeno osoblje za nadolazeću utakmicu šampiona države.

Goran Paradžik obnašat će dužnost glavnog sudije, a njemu će asistirati Dario Primorac, Asmir Budimlić, Ratko Kunić, Emir Spahalić i Edin Jakupović. Delegat utakmice bit će Haris Idrizović, dok će posmatrač suđenja biti Vlado Liščinski.

Sarajevo tradicionalno u proteklim sezonama ostvaruje dobre rezultate na Piroti. Posljednja tri duela između Travnika i Sarajeva, u kojima su “Veziri” bili domaćini, završeni su u korist Sarajeva, a na svakoj utakmici postignut je veliki broj golova. U prošloj sezoni, u kojoj je Bordo klub osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine, Benko i Puzigaća su pogađali za pobjedu rezultatom 2:0.

Podsjećamo, Sarajevo je svoju prvu domaću utakmicu u ovoj sezoni igralo na Piroti, kada su izabranici Dženana Uščuplića savladali zvorničku Drinu rezultatom 6:1.

Scroll to Top