Partneri: Trener Sarajeva smatra da se Bordo ekipa može nositi s Borusijom

FK-Sarajevo-1

 

 

Sjajni nastupi nogometaša Sarajeva u ovogodišnjim kvalifikacijama za Europsku ligu, doveli su klub u play off i pred vrata grupne faze, a njemačkog predstavnika, Borussia M'gladbach na Koševo.

Uoči sutrašnje utakmice Dženan Uščuplić, trener Sarajeva smatra da se Bordo ekipa može nositi s Borusijom.

”U četvrtak nas očekuje prva utakmica i sigurno je da ćemo dati sve od sebe, kako bi pokazali da se možemo nositi s jednim izuzetno jakim protivnikom, koji dolazi iz jedne od najjačih liga Europe”, kazao je Uščuplić za fcsarajevo.ba.

”Njihov stil igre krasi dobra organizacija, kako u ofanzivnoj, tako i u defanzivnoj liniji i to je uobičajno za njemačke ekipe. Ipak, imaju i oni određene slabe točke, koje ćemo, nadam se, uspjeti iskoristiti, ako nam se ukaže prilika”, kazao je Uščuplić sretan jer će tribine, kako je najavljeno biti pune. Stadion prima 37.500 ljudi, a najavljen je dolazak oko 2000 gostujućih navijača.

”Drago mi je što je zanimanje veliko. Momci su zaslužili igrati pred punim Koševom i ja se nadam da će stadion biti pun. To će igračima biti od velike pomoći. Sutra ćemo svi uživati u jednom istinskom spektaklu”, rekao je Uščuplić.

Uoči utakmice fudbaleri će u karantenu, kako bi bili spremni za četvrtak.

”Izolirat ćemo ekipu, kako bi se spremili za utakmicu. Od igrača ćemo tražiti maksimalnu koncentraciju kako bi se isključivo fokusirali na utakmicu i njihove zadatke na njoj. Momci trebaju uživati u ovom dvoboju i vjerujem da imamo snage i kvalitete da se nosimo s Borusijom”, zaključio je Uščuplić.

(vijesti.ba)

Scroll to Top