Partneri: Uščuplić kažnjen, Sarajevo bez trenera na Pecari!

FK-Sarajevo-1

 

Jedan od derbija 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Širokom Brijegu će odigrati istoimena domaća ekipa i Sarajevo, koje s klupe neće voditi Dženan Uščuplić.
Naime, na današnjoj sjednici Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Uščuplić je kažnjen jednu utakmicu, te neće moći sjediti na klupi premijerligaša s Koševa.
 
O problemima prijavljivanja lažnih glavnih trenera pojedini bosanskohercegovačkih klubova pisali smo danas, a Sarajevo je sasvim opravdano platilo ceh takvoj politici.
 
Naime, Dženan Uščuplić se u službenim zapisnicima vodi kao predstavnik kluba i kao takav je kažnjen. U 7. kolu je samo opemenut jer nije prisustvovao brifingu klubova, a kako je taj prekršaj ponovio, danas je kažnjen jednu utakmicu.
 
Ovu informaciju potvrdio nam je i predsjednik Disciplinske komisije, gospodin Vlado Rogić. 
 
“Danas smo imali sjednicu u Sarajevu i između ostalog, donešena je odluka da se Dženan Uščuplić kazni s jednom utakmicom, pošto je prekršio pravila i propise, odnosno prvi put je samo opomenut, a pošto ni drugi put se nije pridržavao pravila i propisa, kažnjen je s jednom utakmicom”.
 
Tako će bordo ekipa u derbiju kola biti bez trenera na klupi, koji je kažnjen  jer nije se pridržavao pravila i propisa koji važe za predstavnike kluba, što je njegova funkcija u službenim zapisnicima.

Scroll to Top