Saopštenje navijačke skupine DEMONI: “Želimo podsjetiti igrače da im nikad nismo okrenuli leđa, ali da smo nezadovoljni-JESMO”

Ne želeći kvariti ambijent zbog dva posljednja poraza NK Bosna, mi navijači želimo ovim saopštenjem reći sve ono što misle, a što se direktno tiče NK Bosna, ljudi u i oko kluba, igrača, privrednika i svih ostalih dušebrižnika. Želimo podsjetiti svu visočku, a i širu javnost da mi kao navijačka skupina smo bili tu kad je bilo najteže, sad smo tu, tu ćemo i ostati.

Bosna je naš klub, Visoko je naš grad, tu smo rođeni, tu ćemo umrijeti, tu nam je najbolje. Zbog raznoraznih dušebrižnika želimo upoznati svu visočku javnost i sve druge koje Bosna kao sportski kolektiv interesuje da smo mi navijači uvijek tu, i da mi nemamo nikakvog interesa, jedini nas interes je Bosna!

Ponavljamo, djelovanje “Demona” je časno, pošteno i bez interesa. Naše stavove mogu kritikovati svi ali mi nismo niti ćemo ikada biti nečiji plaćenici. Svi koji imaju bilo kakve nejasnoće i bilo kakva pitanja a tiču se direktno nas kao navijača, odgovor mogu dobiti kada god to žele i na bilo koji način. Mi mislimo da jedan sportski kolektiv ne može funkcionisati na entuzijazmu dva ili tri čovjeka. NK Bosna ne pripada nijednoj stranci i vjerujemo da će tako i ostati. Što se tiče fudbalera, njih želimo podsjetiti da im navijači nikada nisu okrenuli leđa ali da su nezadovoljni – JESU!

Vrijeme je da svi oni koji ne žele da rade i izvršavaju svoje obaveze napuste klub ma kako se oni zvali, vrijeme je da svi ustanemo i pomognemo Bosni da ostvari cilj, a cilj je jasan, vrijeme je da počnemo biti otvoreni i iskreni jedni prema drugima jer bolju i ljepšu NK Bosna i bolje i ljepše Visoko od ovoga mi nemamo.

Demoni Visoko 1989.

Scroll to Top