Samir Radovac novčano kažnjen i suspendovan, usvojene dodatne aktivnosti za unaprijeđenje rada Kluba.

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo, u skladu sa disciplinskim pravilnikom Kluba, odlučilo je novčano kazniti i suspendovati do daljnjeg prvotimca Samira Radovca, zbog nedoličnog ponašanja, te načinjene štete ugledu Fudbalskog kluba Sarajevo, nakon utakmice 5. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, odigrane u subotu, 22. augusta tekuće godine, u kojoj je Sarajevo gostovalo Čeliku.

Osim Radovca, koji je novčano kažnjen i suspendovan, opomene zbog povreda disciplinskog pravilnika, kao i nedovoljnog zalaganja na zelenom travnjaku, dobilo je još nekoliko fudbalera prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, a to su Mehmed Alispahić, Krste Velkoski i Haris Duljević, od kojih se zahtjeva da pokažu više zalaganja i bolji odnos prema dresu kojeg nose, kako bi dali maksimalan doprinos u ostvarivanju klupskih ciljeva.

Također, zbog neprimjerenog istupanja u javnost nakon utakmice između Čelika i Sarajeva u proteklom kolu, opomenut je i trener prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, Dženan Uščuplić, čiji fokus rada treba biti baziran isključivo na bolje igre prvog tima Kluba, te poboljšanje bodovnog učinka i plasmana na ligaškoj tabeli.

Kako bi se uspostavili jasni principi odgovornosti, Predsjedništvo Fudbalskog kluba Sarajevo, povodom zadnjih dešavanja u Titovoj 38/b, uputilo je Upravnom odboru molbu za hitno usvajanje predloženih poboljšanih i detaljnih pravilnika o javnom medijskom istupanju, uključujući i komunikacijske kanale na društvenim mrežama, te svih drugih oblika mogućeg javnog istupanja. Iskazana je i potreba hitnog usvajanja izmjena Pravilnika o nagradama i kaznama, u odredbama koje se odnose na profesionalnost, sportski život i održavanje sportske kondicije potrebne za takmičarske utakmice.

Zajedno sa ostalim donesenim zaključcima na održanom sastanku Predsjedništva kluba, sve navedene mjere i aktivnosti imaju cilj unaprijediti sve klupske odjele, kako bi se stvorili dodatni preduslovi za dostojno očuvanje ugleda i tradicije najvećeg sportskog kluba u Bosni i Hercegovini, Fudbalskog kluba Sarajevo, te kako bi Klub u narednom periodu ostvario željene sportske rezultate.

Najzad, povodom medijskih špekulacija i nagađanja u posljednjim danima, Fudbalski klub Sarajevo poziva sve svoje navijače i simpatizere, vjernu BORDO armiju, da zvanične informacije o aktuelnom šampionu Bosne i Hercegovine potraže na oficijelnoj klupskoj stranici, www.fcsarajevo.ba, te profilima na društvenim mrežama.

Scroll to Top