Sadiković: Uz pomoć navijača do pobjede protiv Jedinstva

U okviru 25. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Lukavcu će se sastati domaći Radnički i Jedinstvo iz Bihaća.
Za obje ekipe ovaj susret je od ogromne važnosti pošto će poraženi znatno smanjiti svoje izglede za ostanak u prvoligaškom društvu. Radnički je u prošlom kolu sjajno otvorio susret u Kaknju, poveo je 1:0, no domaći su na kraju uspjeli slaviti.

“Imamo problema od kojih ne trebamo bježati. Nekoliko igrača nam je povrijeđeno, fizički nismo na zavidnom nivou i svakako da se to osjeti na utakmicama”, za SportSport.ba je istakao Denis Sadiković, koji je ekipu Radničkog pereuzeo prije tri kola.

“Nismo u Kaknju djelovali loše, pogotovo u prvom poluvremenu. Zbog toga sam optimističan, ali moramo biti oprezni. Ukoliko želimo ostati u prvoligaškom društvu moramo se “skupiti”. Do kraja sezone je ostalo još šest utakmica i svaka naredna nam je odlučujuća. Optimista sam, da nisam ne bih ni dolazio na pola drugog dijela sezone”, dodao je šesf stručnog štaba Radničkog.

U subotu u Lukavac stiže Jedinstvo, koje sev takođe bori za goli prvoligaški život.

“Rekao sam već, svaka naredna utakmicama nam je odlučujuća. Jedinstvo se bori za opstanak, dolazi nam na krilima ubjedljive domaće pobjede protiv Bosne, a mi nemamo pravo na kiks. Pod pritiskom smo, no uvjeren sam da ćemo istom znati odgovoriti. Momci na terenu trebaju dati svoj maksimum i svjesni su toga. Imamo još par dana da se pripremimo za protivnika, da dobro prostudiramo njegovu igru. Imao sam u svoj trenerskoj karijeri mnogo ovakvih utakmica i znam da će nam biti potrebna i velika podrška navijača. Zbog toga ih pozivam da u subotu ispune stadion i da nam pomognu jer Lukavac zaslužuje da ima prvoligaša”, zaključio je Sadiković, koji je preuzimanjem Radničkog ušao u jedan rizik, no i pored toga uvjeren je da će uspjeti sa svojim izabranicima na kraju ostati u prvoligaškom društvu.

Scroll to Top