Održan sastanak povodom stanja u NK Bosna

bosna-ekipa

Večeras je u Velikoj sali Općine Visoko održan radni sastanak, vezano za aktuelnu situaciju u NK “Bosna“. Sastanak je organizovala načelnica Amra Babić i sala je bila puna onih kojima je stalo do Bosne i koje boli ono što se trofejnom klubu događa. Na sastanku su doneseni i određeni zaključci i zaduženja do održavanja skupštine a koja je zakazana za četvrtak u 17 sati na istom mjestu.   
1. Članovi  Uprave u ostavci, Adis Hajlovac i Ferid Hadžijakupović, te predsjednik Skupštine Mustafa Limo, zaduženi su u svojstvu mandatara da do četvrtka animiraju potencijalne kandidate za Upravni i Nadzorni odbor, te da izadju sa konkretnim imenima, dok bi načelnica Babić trebala obaviti razgovore s privrednicima.
 
2. Imenuje se popisna komisija čiji je zadatak da do skupštine izvrši popis i kompletan uvid u imovinu koji Bosna posjeduje a u komisiju su imenovani:
 
– Prof. Hindija Mirzet, član UO u ostavci
– Ivica Andrić, sekretar kluba
– Aida Omanović, Općina Visoko
 
3. Do održavanja skupštine, brigu o infrastrukturi i održavanju terena preuzima Općina Visoko te se provođenje neophodnih radnji zadužuju Fehim Memić i Ivica Andrić. U ovom cilju če u narednim danima, prema riječima načelnice Amre Babić,   biti trajno riješeno pitanje zalijevanja stadiona.
 
4. Zadužuju se mandatari iz zaključka br.1 da do skupštine pripreme neophodne izvještaje, plan rada, finansijski plan, te način izmirenja obaveza zbog kojih je račun blokiran več godinama.
 
Mnoge stvari vezane za budučnost kluba trebale bi biti jasnije več u četvrtak nakon skupštine.

 

 

 

Scroll to Top